Wednesday, 18 June 2014

Mengandung kembar : Minggu ke 35

Salam to all,
Minggu ni msuk minggu ke 35 my twin pregnancy ni. Mmg super duper xlarat. Melepek je atas sofa. Kejap kepala blh knn sofa, kjp blh kiri. Bagi balance Hassan Hussayn ni kita golek2kan diorg. Kikiki.

Badan pulak makin cepat berpeluh lepas cucuk Dexa. Nasib baik Doc Hazim bagi I 4 days straight MC dengan pesanan terakhir ramai lg yg worse than me. Doc, I mintak MC bkn sbb rasa teruk preggy tapi faktor umur yg nk menguruskan anak2 2 org yg lasak n demanding ni buat I abis tenaga nk membawak perut ke office. 

Tidur mlm bangun hampir tiap jam. Kdg2 bgn utk buat susu utk Alea Dina. 2 org ni nama je dah besar, sikit2 susu..sikit2 susu. Tapi bagus juga minum susu sebab banyak zat la konon kan. Kadang2 bila terbangun tu lencun n terus I tukar baju. Fenomena El Nino ke ape ni panas semacam or air cond umah I ni perlu diservis sebenornye.

Dh mula rasa cuak sbb hospital bag xsetel lg. Suka hati je I ni melepak sesuka hati tengok barang2 nk dimasukkan dalam hospital bag memang ada tp xdimasukkan dlm bag pun. Sindrom malas ape jenis pun tak tahu. Ada juga I Google psl Hospital bag ni. 


Nampaknya kenalah berusaha untuk kemas hospital bag lepas ni. Tak tahulah nape pemalas sangat kali ni. Kaki I pun dh menampakkan seri bengkaknya. Tak sakit tapi nk sarung sandal dh tak berapa masuk la. Sedih juga. Mengharapkan surut la kaki ni lpas bersalin nanti. Hopefully.

Insyaallah next appointment dgn Doc Hazim adalah 24/6/2014. Tak tahulah whether Doc Hazim nk zass i terus the next day or dia nk suh tunggu 37 weeks baru zass. Hopefully next week la, Doc ye. Dah tak larat nk berheartburn n tido tak lena malam2 dh ni. tapi sebenarnya berdebar ni!!

Duit deposit RM3000 untuk skim FPP patient ni pun dah sedia. Tinggal nk bayar sj. Kena keluarkanlah takut nanti terguna, kan. Sangat berdoa yg bil tak melebihi RM4k. Tapi memang boleh claim sampai RM4k pun from the company. Cuma lepas bersalin kena mintak my husband terus ke office n submit maternity claim, lah kan.

OK, nanti I sambung lagi entry ni. nak bermesejan dgn customer yg nak beli feeding bottles dulu.

Wassalam. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...