Tuesday, 24 June 2014

Bersalin kembar : Caesar hari ke 5

Salam to all,
Hari ke 5 dimulai dgn bgn terkjut Hasan Hussayn terjaga serentak buat ibunya ckup headache.

Pam pd pkul 4am. Tgh syok2 pam bgn plk twins ni. Adooohai. Stop skjp n salin diapers diorg. Tekak pun rase kering ni. Balun jugala air milo pns n airsuam sikit n telan phytonatal, obimin n zinc. At least I mkn after pumping.

Sempat juga pg buta ni I msukkan bj twins dlm laundry mesh bag n boh dlm washing machine bg ready nk bsuh pg nnt. Not nowla kan. Kang saje kna bebel dgn maknya. Ikat plastik smpah n tukar dgn plastik lain pun sempat. Lol.

Tadi ms pee mmg agk pedih n ngilu kesan dr catheter line tu. I mmg dh agak sbb ms lahirkan Alea n Dina pun I faced the same problem. Mmg derita. So after pee I spray Earth Mama Angel Baby Bottom Spray pd area perineum n anal sbb rasenye sign nk kna buasir kecil tu mcm dh mnampakkan diri je.

B4 tdo semula I sapukan minyak hernanika NR pd kaki, dahi n tengkuk. Bg panas n lega. Pilis yg I beli d Aeon Equin ni pun kat mn xtaulah. Xkan hilang..hishh geram jg.

Ok sambung lg bila matahari dh naik nanti. Minum byk air ni mcm kna pump lg aje  


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...