Saturday, 10 May 2014

Mengandung kembar : Minggu ke 30

Salam to all, 

Genap 30 weeks sudaa! So mcm biasa godek2 babycentre.com tgk n baca apa yg patut. Lately mmg dh start ssh nk lena tido n asyik terjaga. 

Klau previous weeks I was so clinging tomy husb, nampaknya masuk week 30 ni dh independent semula. Mybe sebab dh blh accept the fact yg I nk protest mcmn pun my body ttp kna endure the pain n the difficulties in managing the family sambil menahan sakit sana sini.

From babycentre.com katenye at this stage akn jd clumsier. Mmg btol pun. Asyik lupa letak jam tangan kat mn, my Medela Mini E breastpump pun entah ke mana even I baru je check suction pump tu few days back. Ape yg teruk sgt clumsiness I ni. Sigh.

Babycentre.com pun ade mentioned yg during this week joints semua jd loose so bdn tu imbalance la skit. Actuallynye bkn sikit imbalancenye, b.a.n.y.a.k!! Dgn I jln terkengkang2, sbb kesemangatan perut ni, lg la imbalance jdnye. Penguin. Lols. The worst is bila I drive, keluar kereta sakit di ari2 belah kanan sakitnya menyucuk2. Omputih panggil sharp vaginal pain. Mmg demotivated nk pg keja. Tido mlm pun memang kena ada bantal yg dikepit antara kaki kalau x boleh lenguh n sakit kaki2 ni. Kronik juga sakit urat kali ni.

Babycentre.com pun ade mention psl breast skrg ni tgh fasa producing colostrum. Kebetulan or memang fact I m not that sure tp b4 this takde pun rasa engorge tp lepas minum red dates yg I rebus sendiri dgn gula batu sejuk2, bru rs difference. Bolehla diteruskan amalan minum red dates ni masa pantang nnt.

OK sempena 30 weeks ni bergambola seadanya. Nilah ropenye bila I baring on my side. Besar juga my belly yg ade twins ni. X ukur plk brapa. Nnt nk ukur. Lol.

Tu sj ye kwn2. Wassalam.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...