Sunday, 4 May 2014

Mengandung kembar : Minggu ke 29

Salam to all,
Minggu ni genap my pregnancy at 29 weeks. Rasa tak larat benar nak jalan I ni nampaknya sekarang. Jalan pun slower than before. Makan pulak tak berapa lalu sbb heartburn aka pedih ulu hati dh datang balik!!

Last checkup dgn Dr Hazim was a very quick one. Discussed with him Dr Hamidah's suggestion utk I buat BTL (ikat rahim). Guess what??! DR hazim mmg tak encourage utk buat that procedure on me. Katanya ada je patient dia yang csect kali ke 4.

Seriously??!

Nak pregnant lagi ke I ni??!!

Pfft!!

OKlah, Dr Hazim kata kalau I ni xde problem masa delivery nnt baru dia tak buat BTL. Tak pun terpulang pada I. Memanglah quota coverage my company n my husband's tu sampai 5 org anak tapi rasanya for economy wise, 4 mencukupi utk kami.

OKgoing back to twin pregnancy at 29 weeks.

1. My babies are now masing2 1kg lebih sikit. So basically dh 2 kg lebih la in the womb i.e. dlm separate membranes.
2. Tidur malam sangat tak lena sekarang ni. Asyik repeat ke toilet aje. Lebat ke rambut Hassan Hussin ni??
3. Stretch marks dh menunjukkan belang. Ada sikit2 here and there.
4. Constipation tak seteruk before, Good news right!!
5. Kaki I dh nampak swelling. Mcm bantal pulak kadang2.
6. Pelvic dah start rasa sengal2. Macam kita buat squatting lama2. Kalau duduk atas lantai tu memang nak bangun berdiri bercinta sikitla.

OK boleh tengok the chart below. Planned to be having csect tu 36/37 weeks. Tp I nk try la mintak procedure dicepatkan b4 puasa. Kesian my parents pulak puasa2 baru nak dtg my house, So before Ramadhan would be nice la tu. Jangan Dr Hazim tak ade, sudah. Well..Dr azmi pun boleh. LOL.


According to Babycentre.com, hari ni adalah Pamper at Home day. Mintak maaflah cik babycentre, hari Ahad takkan pernah jadi pampering day to a working mom like me. Esok2 Isnin idaklah dapat mempamper kan diri. Tapi settled la lipat baju and asingkan baju2 anak2 yg dh xmuat ke dlm plastic n bila plak la tu nk susun dlm box buat khazanah. Baju2 yg siap lipat pun dh dimasukkan dlm drawer.

Guess what??!!

Perut mengeras lagi dan tersandarlah I di sofa kepenatan. Nasib baik dan juga masak yang simple2 for my husb n children tu. I sendiri pun tibe2 heartburn datang balik lepas minum air orange Sunquick je pun. Sabar je la ye.

OK need to rest, nampaknya kaki pun kebengkakan sbb banyak berdiri harini. Rehat dulu ye...

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...