Monday, 14 April 2014

Tempat tidur bayi kembar


Salam to all,
Satu lg kemusykilan di hati oyelah bila nk menentukan yempat tidur bayi kembar. Rata2 mommies recommend play pen or playard nk dibandingkan dengan baby cot atau katil bayi made from wood tu.
Our previpus baby cot dah patah. Memanglah bukan solid wood bby cot tu, sbb ibunya bkn retis pun nk membeli high end products ni. Lagipun masa tu bru lg bkerja.
Alkisahnya my husb terpeleot dan dia sempat berpaut pada bby cot tu. Jeng3!! Patah riukla bby cot hamba tu. Bear in mind, my husb is 185cm with the weight of pre obese Lol. Sedihlah jugak tp it will be an advantage sbb Im dah eyeing for play pen/playard. 
I buat some surveys, akhirnya play pen brand Graco juga di hati. The problem is,di Msia nk dekat RM1000!! Tp di US cuma around RM500. Rmai dh tau yg Graco ni mmg tahan lasak. I don't really mind the design pun (konon), asalkan the price worth my money. Another problem is, mcmn nk bwk blk Msia. Takpe, I will buy play pen yg biasa2 around RM300 dan end of the year boleh bwk blk playard Graco. Insyaallah. 
 


Niat di hati nk berkongsi juga product US ni dgn other mommies. Iyelah untuk mommies yg berpendapatan average mcm I takkan nk berhabis utk something yg pkai dlm 2-3 thn sj kan. So  mmg tgh dlm rangka perancangan nk borong bawak balik Malaysia a few playard brand premium ni.
Suddely this morning dpt the best news ever, my sister in US is going to buy me Fisher Price rocker mcm gambar kat bawah ni. 

Alhamdulillah.

Yaahoooo!!

Klau mommies nk tau, I klau nmpk rocker ni mmg slalu usap2 n jeling2. Nk beli tu rasa syg duit sbb harganya berganda2 mahal di Malaysia. And the very best part is K Long nk bli 2 sets for the twins.. mcm xpercaya! Hehe. Ok now lets read the info about this magnificent rocker..


Rainforest Friends Newborn-to-Toddler RockerThe Newborn-to-Toddler Rocker is a portable grow-with-baby rocker & seat. The modern, sturdy frame includes three different recline positions for newborns, infants, and toddlers. It can be used as a rocking seat or, with positioners in the back, it can be converted to a stationary seat for feeding or napping. Calming vibrations help soothe baby. 
For playtime, a removable toy bar includes two hanging toys. The soft goods recline in the canopy provides extra comfort for newborns. The frame holds toddlers up to 40 pounds and mom can fold it for portability. For added convenience, the soft-goods are machine-washable and dryer-safe.
Dimensions: 15.5in length x 5in width

OK nampaknya kena survey2 lagilah play pen apa yg nk dibeli untuk my twins. For mommies out there, jenama playpen apa yg u olls beli dan how much is it?

Azlin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...