Sunday, 27 April 2014

Mengandung kembar: Perut selalu mengeras


Salam to all,
Masuk week 25 ni selalu juga perut ni mengeras. Mcm mogok pun iye Hassan Hussin ni. Nak2 klau I banyak berjalan or byk buat kerja umah.

Harini down betul rasa bila husband kerja weekends mcm ni. Niat di hati naklah basuh baju2 babies untuk dibawa ke hospital nanti. Nampaknya cabut price tags dulu ajelah. Baju2 kat pic bawah ni semua size newborn. Takde yg size 3-6 months pun sbb saiz besar2 mmg dh ade kakak2nya punya. Oleh sbb twin babies are predicted to be small, I beli jugalah yg size newborn ni.




Naik tingkat atas memang kejanya mengerjakan baju2 kerja yg nk di iron lah. Aduhai, manelah kuderat nk iron semuanya ni. Seru tenaga Sailormoon lah mcm ni gamaknya. Bayangkanlah I buat semua ni sorang2 dengan xlaratnya preggy Hassan Hussin ni.
 

Sebagai langkah pertama, mari mengiron baju uniform Genius Aulad si Alea ni dulu. I dh sidai 2 bakul besar baju2 tadi. Terus perut mengeras n I sempat terlelap sekejap. Bangun dr napping pun perut still mengeras tapi pinggang still boleh tahan lagi. Letih betul rasa badan ni. Berpeluh2. Harap2 xde pape.
 

Elok je iron baju, hujan pulak kat luar. Harap2 tak kena tempiaslah baju2 yg baru disidai tu. Ikutkan hati nak aje hire daily maid tapi nnt mesti xpuas hati n lg sakit jiwa dibuatnya. Anak2 pulak banyak idea diorg main sendiri. Baguuuus anak2 gegirls ibu ni. Nak ketawa pun ade tgk diorg ni.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...