Tuesday, 15 April 2014

Mengandung kembar : Minum air gula


Salam to all,
Harini Sabtu n I ade Ujian Minum Air Gula @ Glucose Tolerance Test. Tapi bkn di Klinik kesihatan ya. Maunya staf KK nk layan daku yg missed byk kali appointment di KK ni.
Sudahnya I buat GTT test ni di klinik saje. Sekarang pukul 8.15am. Luckily ank2 dh bgn. Angkut jelah terus sekejap lagi. My husband pulak keja harini. Tawakkal jela bawa diorg. Dah start puasa since last night.
Amboi air gulanya rase orange, oklah tapi yg xthnnye pekat melekit mcm terlebih je. Sudahnya I minum separuh n busng. Kah3. Punyalah mengelat. Aduhai namenye pun I akn csect lg so takla merisaukan sgt. Insyaallah xkan ade emergency csect and so on. Nk2 I ni conceiving twins. Simpanlah dalam2 niat nk vbac tu.
Pkul 11 am lbih mcm tu I pg ke klinik ni lg utk test blood skali lg. Drive td pun dh pening2. Bayangkanlah tak boleh mkn ape2 dlm masa 2 jam n dgn nk control 2 ank dara ni lg kan. Mmg a bit exhausted jadinye.
Dr locum yg test blood I tadi. Tu pun sipi je 7.7 setelah yg 1st test tu error. Prick lg kat jari lain. Nasib baik dh tua. Dh 32 thn. Takla sedih sgt sbb takut kna cucuk jari.
Ni dh smpai umh brulah nk mkn. Terketar2 jg masa driving tadi. Mmg lapar n pening.
Ok readers, takat ni sj dlu my entry. Rasenye perlu tdo ni.
Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...