Friday, 18 April 2014

Mengandung kembar : Minggu ke 27

Salam to all,
Minggu ni dh minggu ke 27. Hasan Husin dlm perut ni pun pndai recognize suara ayahnya. Excited je twins ni bergerak bila dengar ayahnya bercakap. Ade chance yg twins ni pun ikut jejak kkk Aleanya jd anak ayah.
Minggu ni selera mkn pun bertambah tak macam minggu2 previously. Lega juga la. Maybe sbb my 2nd daughter plak kna chicken pox n I jd SAHM so selera mkn tu doubled. Penat jaga anak2 lah kata. Tp I larat basuh n sidai baju2 yg menimbun tu. Cumanya belum larat nk sit down n susun masuk drawers.
Dh masuk 27 weeks ni bru teringat my hospital bags tak ready lg. Bby bath xbasuh lg. Adoyai. Risau jg. Mcm I ni sambil lewa aje. Kebetulan my husb off weekends ni bolela I mengemas. Lg pun belum dpt gaji, idakla nk kemana2. Semangat pun tgh membara nk mengemas ni kan.
Hari ni 1 tgh hari I kerjakan fridge. Lega sgt bila tgh fridge lengang. Nnt bolehla I plan menu berpantang n pek siap2. Senang bila nk mkn defrost saje n bakar dlm oven cinonet I tu or rebus. Nampak tadi d Aeon umh I ikan tenggiri smpai RM46 sekilo. Baik beli ikan siakap bru RM20 sekilo bole suruh staf dia potong kecik2.
OK jom pg pd hasil reading hari ni:
From what I read dlm internet mcm babycenter.com etc, minggu 27 ni dah ada byk development. Antaranya:


Nampaknya macam dh besar sikit my twins dlm perut ni. Ibunya nk tido pum memang tak selesa dh. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...