Saturday, 29 March 2014

Mengandung kembar : Perut mengeras bulan ke 6

Salam to all,
29/3/14
Harini Sabtu, esok my parents akan balik ke kampung. Dh sminggu diorg at my house. Mkn minum n kain baju toksah katela; mmg terjaga serba serbi even my mom is recovering from polytrauma accident on 6/6/2013.
Hari ni dh msuk hari ke 3/4 perut asyik mengeras. Buat keja berat sikit je mulalah jln tu nk slow mcm penguin. Bkn dibuat2 tp mmg rasa pyh n berat sgt nk bjalan. Ya Allah berilah kekuatan padaku ni.
Alhmdulillah flu n cough dh baik n bbies dlm perut pun bgerak aktif. Xdelah worry sgt. Cuma perut mengeras ni je rase xlarat sangat2. Kadang2 sakit juga nk tdo pun susah.
Bila tgk kat bbycentre app yg I downloaded ni I bru je msuk 25 weeks tp dh xlarat mcm dh 36 weeks! Ya Allah, jgnlah kau duga aku dgn dugaan yg aku xmampu tempuhi. 3/4 hari ni pun I byk rehat dlm blk tidur. Baring n tertidur2. Bkn letih tp xlarat. Mmg xselesa. Sesungguhnya syurga di bawah telapak kaki ibu.
Harini jg tergerak hati nk pg consult doc di klinik panel. Borak2 dgn my friend Nurmasitah, she's an MO at KK Paya Besar Ktn, dia suruh I pg klinik sbb takut pre term contraction. Ngeri juga tu.
So pg td merayau2 ke klinik sekitar Bandar Putra Permai ni mencari klinik dgn doc pompuan. Dr Ruzaina (Klinik Qistina) next week baru adr. Dr Arbaiyah (Poliklinik An-Nur) bkak pkul 2pm. So pkul 5pm I ajk my husb n mcm biasa Alea nk ikut ke klinik Dr Arbaiyah.
Bila Dr A check, dia rasa perut I mengeras dgn twin pregnancy ni terus dia issue referral letter utk pg ke Hospital Putrajaya! Adoi, serius ke ni?? Tapi I xbolehlah nk pg harini. Weekend2 msuk wad serah diri ni mmg xsesuai. Mondaylah I regist FPP n bwk referral letter n jumpe specialist. Ank2 ni nk kna difikirkan jg sape nk jg. So Isnin nilah Insyaallah.
Ok I pun dh penat mnaip. Mate layu je ni.. tdo kjaplah bg ilang penat.
Ahad, 30/3/14
Dh blik pun my parents. Mula2 diorg hantar my niece blik MRSM Gemencheh then they will head home.
As soon as smua beredar n hilang di mata, my husb ajak ke Aeon Equin menenangkan my daughter yg mngamuk. Reason mengamuk agk kurg pasti LoL. Sebenarnye mls nk kluar tp rasenye elok jg window shopping brg bbies skit. Perut kdg2 mengeras jg.
Sempat juga I grabbed a few things for the babies e.g. bantal karipap 2 biji n nappy liners. Xtau plk effective ke x nappy liners ni tp I nk try la kali ni. Beli pun brand Tollyjoy RM9.00 untuk 100 helai.
Anak2 pun happy je nampaknya ayhnya sponsor main motor mini ni.
Balik je dr Aeon I pun tergolek dok baring ajelah. Padahal tak jauh pun bejalan. Tapi badan rasa letih aje. Dah baring mengiring kiri kanan ni release lah sikit rase sakit pinggang dan bhg ari2. Memang siksa skitla nk beralih posisi kena slow2. 

Esok ni nk kna pg Hospital Putrajaya juga ni. Bwk duit siap2 n register FPP. Harap2 takde prob apela esok ni.

Jumpa lg di lain entry.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...