Saturday, 1 March 2014

Mengandung Kembar Minggu ke 20

IISalam,
Harini Sabtu, cik abg blk lewat plk dr office dia kja mlm. Nk tggu blk umah bru mkn almtnya berbunyila perut.

Dr mn dtg smangat terus masak nasi lemak. Google recipe nasi lemak yg peroi n xlembik. Alhmdulillah mnjadi. Msk nasi 3 pot kcik habis terus cik abg mkn. Sambal semangkuk pun abis. Goreng nugget ayam Ramli juga. Yg xdenye kacang goreng n timun.

Nasi lemak koboi kekdahnye.

Dh siap mkn mate ni kuyu je. Ank2 yg dh mandi dh psg buah silat menyepahkan umh. Xsanggup betul nk membibikkan diri n mngutip mainan. Rase nk baring je ni.

Kandungan uri bawah @ PP type 3

My 1st pregnancy dlu agk risky. Uri dok melekat belah bawak. Tak tau lah sbb ape sbb bila baca dlm internet pun xde theory yg sahih mcnmn uri xnaik2.

Dkat 2 bulan juga bertapa di hospital Putrajaya kna monitor. Ckup 37weeks zass kna csect. Sakitnya Allah je yg tau sbb 1st time experiencing sakit mcm tu skali.

So kali ni mmg nk rilek2.. doa2 xde bleeding or stain yg mmbimbangkan. I pun byk rehat juga bg ternak bby dlm perut ni.

Baca blog org lain yg bersalin kembar bby xckup berat risau jg dibuatnya. Bab bby kna thn di NICU tu yg nk dielakkan.

Babycenter.com
Apa yg I bc bila dh week 20 ni hujung atas uterus dh nk sampai ke pusat perut ibu. Patut rase ade yg mencuit2 bawah pusat ni. Makan banyak sikit pun dh rasa ketat n mengah.

Apa yg I bc, mmg ade kbetulannya jg. Gusi I berdarah ms I brush every morning. B4 ni elok aje. Susu n tablet kalsium xputus I telan. Tp nothing to worry katenye. Xpelah, brush slowly la jwpnya lps ni.

Oklah dh time masa ni.. lol.. xboleh nk duduk bersila lame2.. kaki sakit, bwh rusuk pun sakit. Hopefully bole tdo mlm ni insyaallah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...