Sunday, 6 October 2013

Wide neck bottle Vs standard neck bottle

Salam and hi,

Lately ramai yg new mommies tanya I bottle mn yg elok for their little ones; yg wide neck atau standard neck? What is my answer?

Well, which bottle is better for babies ni 60% pilihan baby tu sendiri dan 40% pilihan parents. Kenapa I kata mcm tu? Actually baby ni pun dh pandai memilih botol. Ada babies yg sukakan wideneck bottles mcm Avent, tp bagi babies yg xsukakan Avent, mungkin bottle NUK jd pilihan sbb teat (puting) yg lebih leper dan lubang di tepi. Jadi susu xkeluar dgn laju terus ke tekak.

Ada baby yg begitu extreme dgn breatfeeding, sgt mencabar bagi mereka untuk minum dgn bottle, mommies boleh try brand Comotomo atau Bare. Agak mahal tapi berbaloi. Tak payahlah mommies beli banyak, cukup sekadar 2-3 bottles untuk ditinggalkan di nursery atau pada pengasuh.

Macamana dgn standard neck bottles?

Tiada salahnya babies minum dgn standard neck bottles cuma ada sedikit keburukan. Bentuk teat silicon yg bulat ni dikatakan punya babies develop gusi yg boleh megakibatkan gigi yg bakal tumbuh jd sedikit ke depan. Personally I agree with this sbb my youngest daughter gigi atasnya berbentuk sedikit U terbalik. Tapi, sekiranya the babies like standard neck bottle better, I recommend mommies bg teat from latex yg lebih lembut dr silicon teat. Boleh cuba ye mommies.

Mommies boleh juga ke websites di bawah ni for further reading:

1. http://community.babycenter.com/post/a26884617/wide_neck_vs._standard_bottles_-_confused
2. http://babyandbump.momtastic.com/formula-feeding/192860-whats-difference-between-dr-brown-wide-neck-standard-bottles.html

P/s: Sekarang ni otol Avent tgh sale di US. Kalau berminat, boleh email to me at zazleen@yahoo.com atau pm fb I di Azlin Zain.

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...