Tuesday, 29 October 2013

Melancong ke USA 2013 - Part 1

Salam,

Setakat ni semua ticket dah beli. My husb pun dh uruskan ticket connecting flights kami yg STANDBY tu. Fuhh, ngeri juga dengan status standby tu. Tengoklah macamana nanti, Insyaallah dapat seat utk kami ber 4 ni.

Nak pegi ni pun belum lagi buat apa2 persediaan. Plan nya nak pergi San Francisco. Doa2 lah dapat pergi melawat jambatan yg cantik tu. Boleh buat kenang2an. Last year it was a very short trip indeed, so tak dapatlah pegi together with my parents.

Last time tu masa black Friday sale. hmmpfh! Nama je Sale gila2 tp actuallynya sale Black Friday ni kena beratur panjang yang amat. Untuk kami yg ada anak2 ni, nampaknya mmg betul2 Black Friday la kan dgn menangis bagai budak2 tu. Sempat tengok Americans ni beratur kat Levi's Store. Murah bebenar agaknya. Syukur masa pegi Levi's Factory Outlet kat Gilroy tgh ada additional discount on top of discounted items. bayangkan Jeans Levi's pompuan USD12 sj. Hei, mau tak meroyan. Alea n Addina kat mana mase tu pun dh xingat dh.

This time around, Insyaallah I wont be like that perak barak again. Untuk bottles yg org kirim, semuanya dh sampai at my sister's house. So tinggal nk beli apa yg berkenan di hati jelah kali ni. Bawak duit pun tak banyak sbb mmg duit tak banyak pun. Kikiki.

Teringin nk bershopping di Halal Meat Store brother Pakistan yg beriya suruh I rasa Pakistan Cola ala2 Rootbeer A&W kat sini je tu. Lol. Tak baik I buat jual mahal time tu. kali ni Insyaallah nk beli minced meat, mcm nk buat Bolognaise spaghetti gitu untuk my dear nieces. Mac & cheese brand Kraft haruslah diborong utk dibuat bekal Alea ke nursery nanti. takdelah I terkial2 memasak pepagi buta tak buta gitu.

Apa lagi yg berkenan di hati ye.. Hmm, wajibla kot beli chocs untuk friends kat sini. Oh ya, kna g survey phonic books and flash cards utk material Preschool syllabus I ni. ada yg bawah USD10, bole borong juga. Kat sini mau berpuluh.. tak tahan mahal.

Hmm, apa lagi ye.. harus balik ni termenung memikirkan kehendak or keperluan ni.. Moga tak terikut nafsu. Amiin.

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...