Sunday, 1 September 2013

WAHM

Salam and hi,

Lately I asyik fikir ttg idea mnjadi seorang WAHM aje. Menarik jg klau dpt generate income from home. Sekurang2nya I dapat menguruskan rumah tanpa perlu tidur lewat dan bangun dgn kelam kabut mak limah. Mmg ruin mood hari tu.

Well, nk jd WAHM ni knalah banyak buat research. Kna kaji options WAHM yg ada. Kna ingat, WAHM yg I maksudkan ni bukan mnjadi housewife ye.Kalau tak, baik jadi housewife terus. Husb pun kena supportive. The main reason nk jd WAHM ni adlh anak2. Anak2 yg selalu demam sampai kena dijaga di rumah. Habisla kerja2 di office tu nani terbengkalai. Nak2, I ni mengajar, mmg selamat mengganti kelas la jawapnya. Tu yg xlarat.Bila balik umah rasa penat je. Bila anak2 nakkan attention, selalu hangin 1 badan sebab dh exhausted tahap gaban.

Perlu sentiasa remind diri sendiri yg I ni banyak komitmen. Nk jadi WAHM kna plan financial carefully. Kena ada banyak contact and resources. Tedious juga kerjanya. Ada a few options untuk direalisasikan e.g. buka English class, kids playgroup, jadi serious blogger ataupun buat online business.

Nampak risky tapi boleh try ambil unpaid leave 6 bulan untuk try. Who knows, kan. InsyaAllah dgn perancangan lengkap, I betul2 boleh jadi WAHM yg berjaya. Tapi ada 1 yg I tak nak buat, being an MLM WHAM. Cukuplah MLM WAHM di Malaysia. I nak ceburi bidang WAHM yg lain pula.

Ada banyak website yg give advices ttg menjadi successful WAHM. Later I will share the links with you. Ada kerja nak disiapkan and I pulak kena flu and sore throat.

See ya! Wassalaam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...