Saturday, 7 September 2013

Saturday of CarM

Salam and hi,

How's your Saturday?
Sibuk2 sangat dgn WAHM yg mcm mustahil je nk realisasikan skang ni, ape kate focus pd yg sekarang i.e. CarM (Career Mom). So from now on, kalau I tulis CarM tu hopefully semua taulah maknanya ya.

Being a CarM, Saturday bukanlah weekend bg I and other CarMs. Ditambah pula husb I kerja shif. Today, Saturday he works from 9am-9pm. So tinggallah my children and I di rumah. Mula2 memang berkobar2 tunggu weekends sebab weekends la kata.. TGIF sbb esoknya Saturday. Tapi bila dh Saturday, guess what? Kerja rumah berlambak. Anak2 nak di entertain, dimandikan, diberi makan. Kadang2 tak tau mana satu nak buat dulu! Pulun buat itu ini, pukul 3pm dh flat dh nampaknya. Ada kesilapan dalam perancangan weekends la mcm ni sebenarnya.

OK, I nak share dengan readers apa yg I buat today and kebiasaan Saturdays yg lain. Maybe ada yg sama schedulenya dgn I.

6.30am     Bangun & solat Subuh
7.00am     Siapkan baju husb (kalau he works on Saturday)
7.30am     Turun bawah & basuh botol2 susu
8.00am     Basuh baju and send husb at the door (kalau he works on Saturday)
8.15am     The children bangun and turun bawah
8.45am     Mandikan the children and wear them clothes
9.15am     Make them breakfast and prepare milk for them. I pulak mandi
10.00am   Lipat baju yg menggunung tinggi n susun dlm closets n drawers
12.00pm   Feed the children lunch (whatever yg sempat dimasak)
1.30pm     Naik atas & make the bed & solat Zuhur
2.00pm     Jait baju2 yg koyak or jait baju lama jadikan lap
3.00pm     FLAT!! Prepare milk for the children and try to nap (kalau dapat)
3.30pm     The children finally napping sbb tgk ibunya dh pengsan2 ayam
4.00pm     Finally dapat angkat baju2 yg disidai dgn aman n start melipat (kalau rajin)
4.30pm     The children are awake so kenala prepare tea for them.
5.30pm     Keluarkan bahan basah from freezer utk masak & solat Asar.
6.00pm     Mandikan the children and play with them at the porch.
7.00pm     Masuk rumah n prepare them milk while they watch Dora or other cartoons
7.30pm     Solat Magrib & start cooking
8.30pm     Feed the children dinner
9.00pm     Bentang comforter depan TV and golek2 with the children (kadang2 I curi2 nap)
10.00pm   My husb comes home (kalau he works on Saturday) and accompany him having dinner
11.00pm   Paham2 sendirilah ye bila kain baju belum berlipat tu. Stay up la nampaknya.

Well, itu jelah activities on Saturday kalau my husb is working and takde guest dtg umah. Uiks, perut dh berkeroncong. OK nk kna masak something ni. Jumpa lagi!!

Wassalam.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...