Wednesday, 4 September 2013

Kerana 20 sen, hasrat nk jd WAHM lagi menebal.



Salam and hi,

1 Malaya pun dh tau ygharga minyak dh naik 20 sen se liter. Sedih la jugak sbb I ni di kalangan orang yg bekerja quite far from my house. Bila dh naik harga minyak mcm ni, ditakutkan many more things pun akan increase juga.

Disebabkan 20 sen ini juga, di FB ramai yg share kisah 20 sen. Ada yg lawak, yg menyentuh hati.. yg menyindir pun ada. Senyum sendiri I kat depan PC.

My previous entry is about planning to be WAHM. Dh naik rega petrol mcm ni, tiba2 rasa nk jd WAHM tu menebal. Nak pegi keja pun kna lewatkan sikit sebab takut jam nnt n consume more petrol. Be smart from now on. Nk pg awal meredah jam yg tak tentu pun akan smpai office awal is a wastage. Dipikir2, baik duduk di rumah n bekerja dpn lappy je, ye x??

Tapi tu semua perasaan je, sebenarnya. Mana maunya nak jd WAHM klau ada office colleagues yg sporting, pg2 pegi breakfast together-gether? Perasaan nk jadi WAHM ni pun syok2 aje. Lagipun dh biasa stay hostel from Form 1 sampai msuk UIA, tibe2 nk duduk umah n operate from home tu memusykilkan diri juga tu. Tapi, manalah tau klau dh tertulis di azali yg I ni mmg akan jd WAHM. maybe temporary WAHM ke; for few months , nk rasa, kan. Nk sambung Masters pun ada MyBrain sekarang. Mana tahu, Allah izinkan, dpt buat Masters full time plak tu.. Mmg cantiklah plan Allh makbulkan..

To all readers, jgn sedih2.. Rezeki ni dtg dr pelbagai sudut or lubang. Mana tau tiba2 dpt naik pangkat or side income melimpah ruah ke kan. Insya Allah. Ok jumpa lg.

Wassalam.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...