Thursday, 3 October 2013

Botol susu NUK

Salam and hi,

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ni I nk cerita pasal botol susu brand NUK. Dah bertahun my 1st daughter, Alea minum susu dgn bottle ni. Suka sgt botol ni sbab dulu teat dia xmahal sgt. Sekarang dh naik harga. (Nak nanges T___T)

Pakai botol ni pun dh bertukar2 design. Ada design Disney, ada yg dotted, ade yg basic design. Harganya pun boleh tahan, RM45 sebotol. Tak mau2, ye. So bila pg US thn lepas, ape lg, I pun borong,lah kan. RM30 sebotol. Tgk2 thn ni botol NUK jatuh harga lagi, RM25 untuk 10 oz.

Marvellous!! Designs pun menarik macam kat bawah ni:


Pink Animal Print

Blue animal print dh tentunya untuk boys

OK, bagi yg nk tau features botol ni, boleh baca detailsnya di bawah ni, ye:

NUK - Orthodontic 10-oz BPA-Free Baby Bottles make baby's transition from breast to bottle and back a seamless one. Every nipple has unique features that make it easier to move back and forth from breast to bottle. These NUK Baby Bottles have been scientifically designed to make feeding easier. Interchangeable parts and bold designs let you mix and match.

NUK - TrendLine Orthodontic 10-oz Baby Bottles, BPA-Free, 3pk, Girl Animal Print:
  • BPA-free plastic bottles
  • Orthodontic nipple promotes healthy oral development
  • Simulates and supports breastfeeding
  • NUK Air System helps reduce colic
  • Made of silicone
  • Package contains 3 Animal Print Orthodontic Bottles
OK, teat or puting NUK ni bentuknya unik sikit. Recommended utk baby yg senang kembung or colic. Mcm kat bawah ni:

Pemilihan botol yg sesuai ni perlu sbb ada masanya mommies tak dpt nk breastfeed so time botol ambil peranan, kenalah cari yg betul. Gusi babies pun terjaga, barulah cantik giginya. Puting NUK ni bila babies kemam dia leper keseluruhannya so selamat untuk babies terpelihara bentuknya. Gitu,lah.

Ada apa2 nk tanya, bolehlah email ke zazleen@yahoo.com or pm my fb Azlin Zain. Blh sms or Whatsapp jg di 0193110844. Jumpa lagi.

Wassalam.
Lin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...