Monday, 4 March 2013

Takziah buat waris para pejuang yang terkorban.

Salam to all,

Harini jenazah para pejuang kita diterbangkan ke kampung halaman masing2. Moga urusan pengendalian jenazah berjalan selancar mungkin. I doakan arwah ditempatkan di kalangan para mujahidin. Al-Fatihah buat arwah.

Malam tadi tiba2 I diserang perasaan takut yang teramat. Maklumlah, suami yang bekerja pulang lewat malam tadi. Rumah I suramkan, pintu2 semua dikunci rapat. Anak2 pun dah tidur waktu tu. Mata asyik menjeling jam dinding bilalah nak pukul 10pm. Sebelum 10pm my husband balik, terus hati rasa tenang n lapang.

My husb orangnya tiada FB jadi berita pencerobohan ni beliau dapat dr newspapers n hearsays sj. Lepas menjamu husb late dinner, kami pun exchange info on this issue. Ada masa2 kami terdiam because x tersangka 8 boleh terkorban.

Bercakap hal late dinner malam tadi, mulanya idea datang mencurah2. Sekali dgr cerita 6 orang telah terkorban, terus mood hilang. Inilah sj air tangan buat suami.

Udang goreng cili telur.

Dah nk masak sayur lagilah tak ada mood, rebus sj broccoli n carrot n tabur je atas udang tu. Tapi nasinya nasi goreng cina,lah. Baru my husb makan bertambah.

Jumpa lagi.

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...