Thursday, 14 March 2013

Menu harian ringkas untuk anak

Salam to all,

Dh 3 hari straight blk je dari ambil anak2, I terus ke dapur n masakkan for them. Nampak mcm letih n lapar benar dr muka diorg ni.

Kadang2 pening juga bila nk masak xde idea, nak2 bila blk dr kerja dgn meredah jam lg. Tp, dh tanggungjawab namanya. Saham untuk akhirat, tu.

Ok, b4 masak untuk my children, kna study dulu apa favourite food diorg ni. Takut kang penat2 masak, diorg xminat, frust jg. So antara food yg disukai my children are mac n cheese n mac alone. B4 this I msk mac n cheese n mac in soup. Rupanya my 2nd daughter ni suka mkn macaroni mcm tu je. Xpyh sup2. Senang hidup. L8l.

Ok, mc n cheese version instant:

Rebus macaroni ape jenis sekalipun sampai empuk. Toskan airnya n asingkan. Dlm pit/periuk kcil, cairkan sesudu margerine or butter. Bila dh cair spnuhnya, msukkan full cream milkbsuku cwn. Kacau n kacau, masukkan cheese ceddar sekeping. Kcau lg. 
(Klau ada yg parmesan or mozarella lg bgus. Bonus di situ)

Untu perasa, i xmsukkan garam or gula. Pd i dh ckup lmak n masin.

Tutup api, msukkan macaroni tadi n kacau. Angkat n hidangkan. Gambar xdan snap plk. Lain kali ye.

Ok. Selamat mencuba.




Sent from Samsung tablet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...