Wednesday, 20 March 2013

Anak-anak demam merengek sepanjang malam



Salam to all,
Mlm td I mmg xlena tido dibuatnya. My 1st daughter, Alea demam. I pun bg dia Nurofen untuk demam n Tridine untuk selsemanya.

Around pkul 8.30pm Alea pun dh tido. Lega bila kakaknya dah selamat lena dibuai mimpi. Kebetulan my husband kja mlm, mlm td. Addina, my 2nd daughter mulanya hangat sj badannya. Tiba2 tgh mlm td panas pulak badannya dan asyik merengek. I pun bgn dan prepared ubat untuknya. Bila suapkan ubat guna syringe tu, blh plk Addina sembur2 ubatnya. Tp ada jgk yg msuk mulutnya. Sikit pun jadilah.

Bila I cuba nk lelap, dgr lg Addina merengek. I tukarkan diapernya. Lpas tu dia nk I tepuk2 badannya perlahan2. Addina lelaplah sekejap. Masa tu bru pkul 12 am. I pulak tertido dr pkul 9 pm, so mmg cerahlah mate ni. Tp I still mengantuk, mengenangkan klas arini pkul 10am-5.30pm.

Malangnya, sampai ke pg I xdpt tido. Dlm pkul 2 am, I buka MP3 Yaasin n dptla Dina tdo skejap. I plk siap2 bgn buat susu lagi. Bila ditenung anak2 yang tak berapa seihat dan merengek, ke pagi, mungkin badannya lenguh2 atau tekaknya sakit. Alhamdulillah I sempat tidur dalam 2 jam. Bangun pagi mmg lesu, tapi nk tak nak, kena gagahkan juga.

Alhamdulillah bila sampai ke taska, Addina tsk menangis n Alea bila dihantar ke tadika, dia happy saja. I je yg half awake drive to my office. Hopefully hari ni adalah hari yang bertenaga even tenaga dh tinggal 2 bar sj. Lol.

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...