Thursday, 14 February 2013

Penapis Udara

Salam to all,
Harini I nk bercerita ttg penapis udara yg baru I beli. Mmg dh lama pasang niat nk beli tapi tau2 ajelah, harganya ada yang mencecah ribuan ringgit. Jadi I did usha sana sini. Terjumpa 1 at Alamanda Putrajaya. Kiosknya di depan Watson.

Air-O-Matic klau x silap I. Harga seunit RM160 dan essencenya RM48 untuk botol saiz medium. Gambarnya macam di bawah.


Tiba-tiba I terpandang item yg sama tp brand Cosway pada harga jauh lebih murah i.e RM49.00. Cuma essence nya kita kena beli sendiri,lah.

I tengok keduanya sama, x de beza mana pun. Menggunakan 13 watt juga. Ada warranty 1 tahun.

So, alkisahnya I beli 2 unit terus. Siap dgn manual sekali dlm boxnya tu. Essencenya I ambil Vapor bath gel brand Johnson's yg I beli di US. Mcm bau vicks, and Alhamdulillah, my husb dh x sok sek lg. Berkat barang yg dibeli dgn duit halal. Lol.





Sekarang ni, bilik tidur mmg kena tukar air selang sehari. Dustmites' droppings ni dh banyak sgt agaknya. Airnya cepat keruh. Tadi I pergi Cosway di SS 7 Bangi nk beli item ni lah untuk my friends. rupanya dh habis stock. I beli di Equin. Nampaknya kenalah ke sana untuk belikan for my friends ni.


Moga my family dijauhkanlah dr dustmites' droppings di udara ni. Tapi ganti cadar n sarung bantal tetap mcm selalu. Selang sehari juga. Dari anak2 flu n cough, rela penat sikit. Bakar calorie juga,kan.

Wallahualam.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...