Wednesday, 1 August 2012

Berbuka Puasa di Restoran Ayam Penyet (Api) Bangi





Salam n' hi,
How's your Ramadhan this year? Baru berpuasa hari ke 8, badan dh terasa sgt penat n' nk pengsan pun ada. Macam puasa zaman tadika. Maybe sebab today awal sgt pergi kerja, pukul 7 pg dah hangkut my 2 sweethearts into the car and Vrooom hantar diorg ke rumah pengasuh. Kesian masing2 muka ngantuk.

Ok, getting to the right track.
Berbuka puasa di luar tahun 2012 ni agak menarik sebab Addina pun dh nk masuk setahun. She was born in Ramadhan last year (penatlah ibumu ni nak ganti puasa, nak oooi!). So, last week my husb n' I decided to berbuka di luar aje as I always tunjuk muka penat n kesian n' x larat nak masak lepas harung jam n fetch the kids. We headed to Restoran Ayam Penyet (Api) Bangi.

Gambar atap restoran.
Siap ada pic ayam (gembo namanya)


So I called them first to reserve seats. Yo-yo je reserved, skali bila arrived tak ramai pun orang *malu sendiri*. Bertolak pukul 5.45pm from home, we got stucked in the jam!! Ya Allah, punyalah ramai orang nak balik Bangi berbuka puasa. It was Monday and - bad timing - first working day - fasting!!. Tahniah buat kami.

Luckily my husband was very resourceful to use the highway - masuk ikut exit UPM n keluar Highway exit Bangi. Tadaaaa!!! We have arrived. Jom layan pics!!

Alea dh bosan smpai duduk atas meja.
Suasana Api yg lengang. Nampak kelibat Addina n' her polkadot dress.
Nyum2!!Udang nya dh ilang.
We ordered:
1. Udang Balado + nasi + air sejuk (free)
2. Dendeng (daging) balado + nasi + jus tembikai bubble
3. Ayam penyet + nasi + soya bandung cincau

*Kenyang*

Apa yg we all like about Api Restaurant ni:
1. Sambal yang sedap.
2. Ayam yg digoreng rangup. (kecurr air liurr)
3. Air yg variety n mata dh berpusing2 memilihnya.
4. Tempat yg selesa (even my children buat hal pun still feel cosy)
5. Staff yg penyabar. Thank you guys. I love all of you.
6. deco yg cantik.
7. Teh botollll!!!! Teringat kenangan di Bandung 2010.

Bukan sekali ni je I makan di Api ni. Biasanya not in Ramdhan pun I pegi dgn officemates time lunch, or brunch or late lunch (whatever you call it). Memang puas hatilah sebab my friends n' I asyik mintak sambal lebih. Don't know what they put inside the sambal, even too spicy for me tapi asyik nak tambah aje.

So, untuk sesiapa yg nak try berbuka di Api restaurant ni, bole click link ni. It's an official website of Api restaurant. Promote free ye.


OK sampai jumpa lagi. Daaaah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...