Monday, 16 September 2013

Bercuti di Seoul : Part 1

Coretan 14 Jun 2012

Salam to all,
Dah lama sebenarnya teringin nk pergi Korea. Alhamdulillah Allah kabulkan tahun ni. Entry ni ditulis ketika baru je 'confirmed' book hotel di Myeongdong, Seoul. Boleh book di www.agoda.com. I akan stay di Irene City Hotel. I akan pergi dengan husband and anak 1st berumur 3 tahun (tawakkal jela bawak si Alea ni).

Link hotel: Click here.

Boleh tahan jugalah ;rate'nya. 2 malam RM398 termasuk 10% tax. Ambil Standard Double Room. So, berhimpitla kami bertiga atas katil queen itu. Asal ada tempat tidur, sudah. Yang penting locationnya dekat dgn Namdaemun. Mcm Bukit Bintang gitu. Masalahnya I xsuka pegi Bukit Bintang kat negara sendiri. Kat negara org nk pulak pg.

Terkejut n tersengih bila dh book hotel room, bila check semula, dh naik harganya. Alhamdulillah sempat dpt 1 mlm RM176(b4 tax 100%). Skang dh jd RM273(b4 tax 10%). Betul2 bertuah.

Nak bershopping dari hotel boleh amik bas dari Irene City Hotel.
I google translate abis route2 dia. contohnya nak ke shopping2 skin care kat myeong dong tu:

Oleh sebab perginya I nnt hanya dapat 2 hari penuh, hanya ke Namdaemun n Myeongdong jela yg sempatnya. Insyallah cuaca n mood si kecil yang mengizinkan, dapatlah nk pergi ke tempat2 yg tourists selalu pergi.
  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...