Sunday, 11 March 2012

Baby Dina demam

Assalamualaikum. Hi all.




Kali ni lama betul x blogging. Mmg teramat bz n penat dgn housechores, anak2 n career. Kali n ink cite psl demam pertama Addina. Hari ini, 11/3/2012 adalah hari pertama Addina demam to the extend bwk Addina ke klinik since dia lahir 19/8/2011. Ubat-ubat dlm storage box tu pun dh agak lama, so baik pg klinik ambil ubat lainlah.

Since dh 3 hari demam on off, doctor di Klinik Qistina Bandar Putra Permai ni pun prescribed antibiotic (Augmentine), nasal drop n paracetamol. Badannya panas juga, I lap dengan towel lembap. tengah2 syok mengelap badan Addina, ada pulak yang mengacau. siapa lg klau bukan Alea (the sister). Diambilnya towel tu n lap bdn anak patungnya. she really likes to imitate.


I fed Addina ubat2 tu dgn cara larutkan dlm air masak n masukkan dlm mulutnya dgn syringe. Bila cair sikit, barulah baby mcm Addina bole telan. Selalunya x habis pun Addina telan. Kadang2 byk yg keluar dr ditelan.

Dh mkn ubat, x mau tidur plk Addina ni. ‘Berborak’ dulu dgn I. the reason I nk dia tidur, nk bg dia rest while ubat2 tu do their jobs. I betul2 dh lupa mcmn nk jg ank time demam. Skill tu pun dh hilang. Tambah2 plk hari ni weekend n ayahnya krja syif siang. Mmg chaos dgn nk suap yg 1st daughter tu mkn, nk bg equal attention to both of them. Fuh! Tak cukup tangan dibuatnya.

Tapi Alhamdulillah 2-2 dh lena. Bolehla I mark assignments my students. Tengok kereta jiran2 sebelah semua takde. Jealous jg sbb I x dpt ke mana2. ada hat ink pg jalan I ni, assignments students berlambak blum assess.

Slmt bercuti n berujung minggu semua!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...