Wednesday, 11 April 2012

Cotton Toddler Dress

Salam to all.

Baru-baru ni berkesempatan menjahit a few dresses size 1T, 2T, 3T & 4T. Semua fabrik adalah cotton. Pattern pula I beli dari US. Pada I sangat cute n fresh. Tak macam dress biasa dijual di luar & mahal tu. Enjoy the pictures.

Jumper Dress 
Size 3 - 4T

Yang English roses tu dh dijual pada Sis Hasibah Adnan. Yg polkadot pink, booked by Sis Lin. I jual RM25 termasuk cost penghantaran. Memang  tak ambil untung banyak. Just a hobby. Maybe lepas ni akan lebih serious.

 Cotton flannel gebu
Size 2 - 3T

Cotton flannel
Size 3 - 4T
Sold to Sis Hasibah as well.

Closeup Pink Polkadot Dress.

I dapat ilham menjahit jumper dress ni masa tengah pening menengokkan tshirt my daughter, Azalea yg dah comot bahagian depan tapi masih selesa dipakai. Cuma seganlah nak bawak pergi berjalan2. Jadi I pun jahit jumper dress ni & sarungkan on tshirt yg dia pakai. Voila!! Settled! Tak payah nak beli tshirt baru.

For others yang nak tempah dress dgn I, jangan malu2 add fb I zazleen@yahoo.com or bole PM I di 0173110746 & my BBM pin is 25EC1264.

Jumpa lagi. I akan upload lebih banyak lagi dress.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...