Thursday, 14 July 2011

DIY Menjahit Barang Baby



Salam to all.
Usually dah dekat due date bersalin ni I akan ada byk idea dlm kepala ni nak jait apa time berpantang. Ini cuma plan,lah sebab my 1st daughter ni memang suka 'menolong'. Kebetulan rumah my mom di kampung ada mesin jahit. Antara projek yang I plan :

1. Crib bumper
2. Nursing Pillow and cover
3. Baby dress
4. Cloth pads (pantyliner)
5. Baby quilt

Baru 1 progres setakat ni. Kebetulan students masih lagi bercuti. Sempat juga I potong pattern untuk Nursing Pillow. Siap ada gambar lagi, nih.



Pic agak kureng sebab efek monitor agaknya.

 Pelbagai patterns yg siap digunting. Tinggal tekap je.





OK, pada I sangat menarik . Nanti I akan share pic Nursing Pillow yang dah siap dijahit. Banyak sebenarnya tutorial di internet.
Nak membeli, I rasa baik I try jahit dulu. Mana tahu bole buat bisnes, Insyallah. Nak beli di luar yang paling murah pun RM40. Maybe I boleh berjimat banyak dengan menjahit sendiri.



Jumpa lagi n Wassalam.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...