Tuesday, 21 June 2011

Renovate Rumah - Mari bina itu tembok

Salam to all.
Dalam I bz dengan preparation Debate Competition awal bulan depan, sempat juga I update beberapa gambar progres renovation rumah I. Budget terhad, jadi haruslah design tembok pun terhad.


Inilah rumah asal 

Sedih juga,lah condition rumah ni. Pagar standard memang tak muat nak masuk 2 kereta. Jadi I pun melilaulah cari kontraktor untuk dapatkan quotation yang paling reasonable. Alhamdulillah. Dapat juga. Kebetulan kontraktor ni dia tengah buat rumah sebaris rumah sewa I. Harga pun berpatutan.

Mana nak dapat buat tembok depan belakang siap simen lantai RM4500. Untuk buang semua sisa renovation,kena tambah lagila kan RM150 (tong sampah besar).

Nah, tembok depan pun dah dipecahkan.

Pagar pun dah diangkat masuk ke dalam rumah sebab dah tak boleh pasang balik. Kecil sangat untuk dipasang. Tiang batu yang dipecahkan dh bagi ruang untuk 2-2 kereta kecil kami park dlm rumah. Lega. Time ni, tong sampah besar belum sampai.

 Design simple yang mana kebanyakan rumah pun buat lubang angin macam ni.

Nama kontraktor I ni Wak Munir. Cepat betul tembok ni naik. Memang kerja keras lah Wak ni. OK, untuk progres seterusnya, tungguuuuu!!

abcd

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...