Followers

My Nuffnang Ad

Monday, 6 December 2010

Fesyen Guru

Salam to all.

Sejak I bergelar pendidik ni, pening juga memilih baju apa yang nak dipakai pada hari tu bila I bagn pagi. Bukan apa, kadang-kadang boring juga kalau berbaju kurung setiap hari. I pun bukan lagi guru sekolah menengah. Dah mengajar diploma students pun sekarang ni.

Amboi-amboi cantiknya kebaya ni.
Tapi kang org kata nak menikah pulak.
Source pic: Yahoo.

Tudung ~ tudung awning ke tudung bawal.? Atau selendang lilit bagai?

Amboi2, Fareeda tengah cari Model 2011 pulak.
Nak beli tudung Fareeda lah.
Source pic: HERE

Hmmm.. Nak pakai mekap tipis atau tebal sikit? Atau sekadar foundation + lipstick saja?

Memang pening, kawan-kawan. Selalu I b4 tidur, bukan main lagi siap terbayang-bayang dalam fikiran nak pakai ranggi sikit. Bukan untuk my students yg 99% lelaki berumur 19 tahun ke atas tu... Tapi untuk diri sendiri. Baru bersemangat nak mengajar & rasa yakin bila berdepan dengan orang.

Ini, tak. Tengok orang lain pakai macam-macam fesyen cantik, tp I selalu kata pd diri I:

“Alah orang tu pakai cantik. Mesti kalau aku pakai tak cantik macam dia tu."

So, tolonglah kawan-kawan sekalian alam. Kalau anda, anda suka cikgu/lecturer anda berfesyen yang bagaimana??


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...