Monday, 22 November 2010

Sapa kata dh kawin tak boleh sexy?? Shop aje di Jibapan.






Salam to all.
Dari tajuk entry tu mcm mengundang kontroversi je, I rasa. Dh lama I nak buat entry pasal rumahtangga pula. Sekali-sekala,kan. Well, I ni actuallynya risau dengan kes-kes yg mana suami sering luahkan masalah prestasi appearance wife merudum setelah kahwin. Kalau dulunya masa bercinta, bukan main lagi fesyennya. Semua menjolok mata, tekak & telinga. Tapi bila dah kahwin, sense of fashion tu dh out.

Nanti dulu.. I bukan cakap pasal bergaya di luar rumah ye. Kang marah pulak alim ulama kat luar tu dengan statement I ni. Tapi, dengan suami, bersama suami & di tempat yang tiada pandangan bukan muhrim.

Ada yang berkata malu nak menyeksi dengan suami. I memang pelik bin ajaib dengan mentaliti kita orang perempuan ni. Menyeksi dengan suami pada I lebih baik dr suami yang tengok perempuan di luar yang seksi. At least, bila kita bergaya dengan suami & menyeksi, tak ada,lah suami tu amazed @ jakun sangat bila tengok pompuan seksi kat luar. Agaknya mereka kata:

"Elleh, bini aku lagi cantik pakai baju tu".

Tapi kat mana nak beli baju-baju yg akan menambat suami ni? Hmm, terpulang pada taste suami & anda sebagai isteri juga. Cubalah tanya suami tu (^_^)

Setiap hari adalah honeymoon you. Dapat pahala lagi. Biarlah orang kata BUANG TABIAT. Ha..ha!!

OK, banyak tempat anda boleh shopping. Tapi, window shopping dulu, ye. Tengok & jamu mata anda sepuas2nya.


Nak fesyen yang ringkas @ beropol etc. I window shopping @ Jipaban. Apa tu Jipaban??
KLIK SINI. Ianya online catalogue & anda boleh shopping online. Contoh baju-baju yang I suka:

Adoh cantiknya top ni. Boleh dapatkannya DI SINI.

Adoh RM5 je tank ni!!
Boleh dapatkannya DI SINI.
Ada banyak lagi pilihan di Jipaban. try survey,ye. Tapi!!! Kat luar rumah tanpa suami, silalah menjaga aurat anda. Macam ni:
Boleh dapatkannya DI SINI.
Baru solehah. Taklah rosak rumahtangga bila kita jg aurat.

So, apa lagi.. Cuba try sesuatu yang baru. Kadang-kadang perlu juga kita keluar dari comfort zone ~ pakai Kaftan je,kan kat umah tu. Husb pun naik boring tengok. Lainla kaftan sleeveless ke. Hehe.

Maintain pakaian sopan & jaga aurat di luar pandangan suami. Insyallah selamaaat! (^_^)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...