Wednesday, 24 November 2010

Makanan yang mungkin tak selamat untuk anak kita (12 - 24 bulan)






Salam to all.
I dapat info ni dari SINI. Bolehlah nak baca lebih lanjut,kan. No worries, you can register for free to subscribe the newsletters.

Ada beberapa makanan yang bahaya kepada anak-anak kita ni & I pilih dari umur 12 bulan ke 24 bulan. Dah nama pun Azalea 18 bulan, so entry ni untuk ingatkan diri sendiri juga.
  • Low-fat milk ~ kebanyakan anak-anak kita perlukan lemak ni. Jadi buat apa nak cut intake fat yang diperlukan.

Makanan dalam bentuk ketulan kasar @ besar _ takut tercekik pula nanti. lainlah kalau anak anda sudah penuh giginya & pandai mengunyah.

  • Makanan yang melekat & liat ~ contohnya kuih dari tepung pulut, onde-onde & kuih bingka. Memang bahaya. Chewing gum lagi jangan diberi!!
  • Pic Souce: Here

Peanut butter ~ ada anak kecil yang sensitif dengan kacang & bolehm enimbulkan ruam pada badannya. Hati-hati ye ibu bapa.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...