Tuesday, 2 November 2010

Kenapa mesti menduakan isteri??





Salam to all.
Baru-baru ni I terjumpa my old friend kat kedai makan. I nampak my friend ni (biarlah I panggil dia Udin) dengan pompuan lain. Bukan main mesra lagi. I pun heranlah sebab pompuan tu bukan wife dia. Agaknya si Udin ni perasan I tengok dia, dia cuma angkat tangannya pada I. I pun senyum ajelah. Dah orang angkat tangan tapi takkan nak menyombong.

Tiba-tiba dalam facebook, Udin ada & I pun sajalah nak mengorek cerita.

I : Eh, Udin. Sapa yg dengan U hari tu? ( i direct aje)
Udin : Eh, U nampak ke? (Dah takkan I buta kot)
I : Err. Nampak. Tu adik U, ke?
Udin : Eh, tak. Hmm, macamana, ek. Girlfriend kot.
I : Eh, ko dh divorce ke?
Udin : Taklah. Aku ngan wife elok je.
I : Owh. Abis U ade gf tu Ur wife tau ke?
Udin : Eh, taklah. My wife tak tahu. U jangan bagi tahu pulak.
I : Takdelah. U knapa boleh ade gf pulak ni? Ur wife ada buat salah ape, ke?
Udin : Wife I tak ade pape. Dia OK aje. Dia tak salah ape.
I : Habis tu, kenapa u buat Ur wife macam tu? Dah berapa lama U ada affair ni?
Udin : Dah Allah nak bagi I rasa macam tu. Rasa sayang kat orang lain. I sebenarnya tak nak
sayang dia sebenarnya tapi tiba-tiba rasa sayang. Dah 4 tahun.
I : Oh, iyeke. Hmm, Ur gf tau ke U dah kahwin?
Udin : Belum tau. Nanti I nak bagitaulah.
I : Oh, iyeke. Takpelah, I ada keje. Bye.

I sebenarnya frustrated dengan si Udin ni. Sebabnya his wife tak ada salah apa pun, tapi dia pegi mencari yang lain. Dah lupa ke dia pada pengorbanan wife bersalinkan 2 orang anak? I bersalin sorang pun rasa nak mati dah ni.

Source: Link

Tapi, tak katalah, kan. Laki-laki sekarang ni even wife cantik pun pasang 1 lagi. I bukanlah anti-poligami tapi I rasa jadilah seorang lelaki & handle lah situasi ni seperti seorang lelaki. Allah Maha Mengetahui. Semoga masjid si Udin ni bertahanlah sebab I tak suka tengok rumahtangga runtuh sebab masalah orang ke 3.

Source: Link

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...