Thursday, 2 December 2010

Dah sign up for Life Insurans? Jom sign up dengan Prudential!!





Salam to all.

Kebetulan iklan Prudential kat page I ni, I nak share lah pasal life insurance yang I took up. I signed up dengan Prudential. Memang berbaloi. Nak tau lebih lagi pasal Prudential Insurans ni?

Klik SINI.

OK, plan insuran I tu I sign up dengan my friend , Irwan. A Prudential Agent. Kalau nak tau penerangan lanjut, baiklah mintak berjumpa sendiri dengan dia. Ni no phone dia:
0192386223 - Cakap jelah dapat no dr I, Alin.


Nah. Bukti I ada life insuran.
Dari 25-5-2006 lagi, tau. Zaman tu belum ada Takaful.
Sob-sob sedih tak boleh tukar plan.

Bukan apa, I memang risau kalau jadi apa-apa yang tak diingini, Nauzubillah,lah kan. Buang rasa "Kalau aku mati nanti orang lain yang dapat duit aku". Biarkanlah orang lain yang dapat pun. Insyallah, duit itu akan dikerjakan pada jalan yang baik.

Lagipun, jangan ingat kos perubatan @ pengebumian ni RM1 atau RM@ tau. kene buat kenduri, lagi. Insyaallah, ada yang buat upah haji untuk kita ni sebab masa hayatnya tak sempat nak menunaikan haji.
  • Kebaikan-kebaikan Life Insurans ni ada banyak. Antaranya, mcm I yang memang liat nak menyimpan, ni, my insuran plan ada Investment Link.
  • Kalau warded, MC kita dari doktor tu kita akan dapat pampasan.
  • Katakanlah disebabkan kecelakaan , kita tak mampu nak bekerja, sapa pulak yang nak menanggung hutang semua, tu kan. Insyallah, insuran kita tu,lah yang akan menanggung sebahagiannya.
Sebenarnya, ada banyak lagi. Tapi baik anda berjumpa ngan pakar,lah. I cuma tulis pandangan I saja. brapa banyak premium bulan2 semua tu & berapa coverage anda pun kene tanya pada agent.

So, insuran apa yang anda signed up? Mehlah share.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...