Tuesday, 9 November 2010

Dah kahwin, ada anak, bekerja lagi, ada masa nk melawa x?





Salam to all.
Dah lama I dalam dilema ni. Sejak ada anak ni, I memang tak sempat nak melawa. bukan apa, dengan urusan rumahtangga & karier lagi. Kadang-kadang langsung tak berbedak muka, nih.

Memang tak berbedak!
Ada doktor mekap, tak?

Bila Azalea dh pandai jalan, ni I sempat juga lah nak menggosok baju sambil dia berjalan-jalan dalam bilik. Kebetulan my husb kerja shift & selalu tak ada di rumah sedang I bersiap nak ke office.

Ada juga I bertanya pada kawan-kawan yang memang vogue de vaas,kan. Mereka pun ada anak kecil, sama aje macam sy. Tapi memang banyak versi,lah jawapannya. Ada yang husb pegang anak time isteri tengah bermekapan, ada yang bibik siapkan anak & ada yang hantar anak ke pengasuh dulu baru bersiap.

Memang ada pro & kontranya bila I fikir-fikirkan cadangan my friends untuk hantar Azalea dulu ke pengasuh tapi I malas pulak nak berulang-alik. Baik sekali jalan aje,kan.

Mekap.

Bukanlah I nak bermekap tebal,pun. Cumanya, tak sempat nak belek muka kat cermin lama-lama mcm time bujang dulu. Nak pergi facial pun dah tak sempat nih. paper berlambak belum marking. Adui, kadang-kadang rasa down bila tengok pompuan lain cantik aje. Memang jeles dibuatnya.
Tengok, nih. Seddih!

Sekarang ni, I tengah cuba curi-curi masa untuk baca tip-tip melawa yang pantas & ringkas. Banyak juga di internet. Di samping tu, I kenelah rajin & jangan mudah berputus asa.


Anda ada tips kecantikan yang nak dikongsi bersama??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...