My Nuffnang

Pengikut

Khamis, 21 Oktober 2010

Sayang bini ke tak, ni??

memula skali ayang anto kat abang..

Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu..cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,

ayang

ni abang lak bagi....

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..

sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahahahahha


My Nuffnang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

Air purifier (1) Air Revitalisor (1) Ajar anak BI (1) Ajar anak BI di rumah (1) anak batuk selsema (1) Anak demam panas (1) anak kena eczema (2) anak tak nak botol macam mana nak hantar pengasuh (1) Antibiotik Zithromax (2) att (1) Aveeno Malaysia (2) Avent murah (1) baby beanbag Malaysia (1) baby beanbag murah (1) baby cot vs playpen (1) Backpacking Perth 2015 (1) Bagaimana menjadi WAHM berjaya (2) bahaya baby oil (1) bajet bercuti ke korea selatan (1) Baju berpantang (1) Baju Raya 2012 (1) balm bawang putih (2) balm untuk ruam lampin (2) barang baby murah online (1) Barang baby US (1) bayi batuk dan selsema (1) bayi berak darah (1) bayi cirit-birit (1) bayi demam panas sehingga mengigil (1) Bayi eczema (2) bayi ezema (1) bayi kembar comel (2) bayi kembar lelaki 2014 (1) Bayi kembung (2) bayi menangis malam (1) Bayi susah menyusu botol (1) Bayi tak mahu menyusu botol (2) bayi taska (1) Bedung mudah pakai (1) bedung murah (1) bedung murah online (1) bedung strap (1) bedung swaddleme (1) Bekerja selepas bersalin (1) Beli almari baby (1) beli changing table (1) beli cloth diaper murah (1) Beli play pen untuk kembar (1) Bengkung bersalin pembedahan (1) bercuti bajet ke Perth (1) Bercuti di Amerika (4) Bercuti di Korea (5) Bercuti di Seoul 2013 (2) Bercuti di USA (4) bercuti ke amerika blog (1) Bercuti ke ho chi minh (1) Bercuti ke Vietnam (2) berhenti kerja jadi wahm (1) berpantang 2014 (1) berpantang caesarean (1) berpantang caesarian (2) berpantang ceasarian (2) berpantang csect (2) Berpantang masak sendiri (1) berpantang pembedahan (2) Bersalin Caesarean dengan Dr Hazim (1) bersalin caesarian (1) bersalin ceasarian (1) Bersalin FPP (1) bersalin kembar 2014 (4) bersalin kembar 35 minggu (2) Bersalin kembar FPP Hospital Putrajaya (2) bersalin pembedahan (1) Bersalin pembedahan di Hospital Putrajaya (1) Blaus plus size (1) Blaus XXL (1) Blouse cotton (1) Blouse plus size (1) Botol Avent baru murah 2014 (1) Botol avent murah (2) Botol NUK murah (4) Botol susu murah online (3) Botol susu Playtex (1) Botol susu tak payah basuh (1) Botol susu terbaik bayi kembung (2) buat balm sendiri (2) buat vick sendiri (2) buggy murah (1) Buka puasa 2012 (1) buka puasa sedap (1) c-sect (2) campur susu formula (1) Cara pindahkan bayi menyusu botol (1) cara tidurkan kembar (1) Career mom at home (1) Catu Air Zon 4 (1) CBD Perth (1) Changing table Malaysia (1) Checklist baby. (4) Checkup bersalin FPP Hospital Putrajaya (1) chicken pox kali kedua (1) Cloth Diaper (1) colic baby (1) Columbia Asia Hospital Puchong (1) Custom made blouse (1) demam cacar air (1) demam cengkering (1) Diaper kain (1) Disneyland USA (1) DIY baby oil (1) Double stroller (1) Dr Wan Hazim Hospital Putrajaya (1) Earth Mama Angel Baby Bottom Balm Malaysia (2) Earth mama Angel baby malaysia (1) Edit Bahasa Inggeris murah (1) Edit esei Bahasa Inggeris (1) English editing (1) English editing Selangor (1) English home tuition Pinggiran Putra (1) Essential Oil Malaysia (2) Fashion trend 2012 (1) Fesyen (2) Fisher Price rocker malaysia (1) Foundation English (5) FPP Hospital Putrajaya (2) Free Blog Templates (1) Frisolac Comfort (1) Frisolac Comfort untuk bayi kembung (1) Frisolac Comfort untuk bayi sembelit (1) Gambar MAHA 2010 (1) gambar mengandung kembar (4) Gandakan wang (2) Graco system murah (1) Hantar anak kembar ke taska (1) hantar gambar kembar ke Pa n Ma (1) harga stroller kembar (1) harga susu Dutch Lady (1) Homemade vapor balm (1) Hospital Columbia Asia (2) House for sale in Puchong (1) House of Pillow (1) Ibu bekerjaya di hari minggu (1) IKEA Cheras (1) Iklan (1) Insuran (1) Isu pencerobohan Lahad Datu (1) Jadi WAHM dan bayar hutang (2) jadi wahm dan berniaga (1) jadi wahm dan masih boleh bekerja (1) jadi wahm jaga anak kembar (1) jadi wahm jaga anak ramai (1) Jadual Catuan Air Selangor (1) Jadual Catuan Air Seri Kembangan (1) Jahit cloth diaper (1) jalan jalan korea (1) Jalan-jalan (1) Journal 1 (1) Journal 3 (1) Journal writing (1) kandungan 23 minggu (1) kari daging ringkas (1) kari daging simple (1) Kecantikan (1) Kelebihan botol susu NUK (3) kem (1) kembar 2015 (1) kembar 5 bulan (1) kembar 7 bulan (1) kembar lelaki comel (2) Kiram (1) Kitchen Cabinet (1) Klinik Pergigian Qistina (1) Kolam renang Putrajaya (1) koleksi raya 2012 (1) Kompleks kejiranan Presint 11 (1) kos hantar anak kembar ke taska (1) krim chicken pox (1) krim tanpa steroid eczema (1) Krim untuk bayi eczema (1) kunyit untuk bayi (1) kunyit untuk selsema (1) Laparascopic Surgery (1) Laparascopy (1) Libresse malaysia (1) Libresse Nuffnang (1) Mama Hoemade Balms (1) Mama Homemade Balms (1) Mandian herba berpantang (1) Memohon visa US (2) Mengandung dan bersalin (15) mengandung diabetes (1) Mengandung kembar (14) Mengandung kembar 2014 (14) Mengandung kembar 29 minggu (1) Mengandung kembar 31 minggu (1) Mengandung kembar 6 bulan (1) Mengandung kembar minggu 28 (1) mengandung kembar perut mengeras (3) mengandung minum air gula (1) mengatasi mual mengandung (1) Menu berpantang (1) Menyusu bayi kembar (1) merawat anak tanpa ubat (5) Merawat asthma tanpa ubat (1) merawat bayi batuk selsema (6) merawat kanak-kanak batuk selsema (7) Merawat resdung (1) Merawat resdung tanpa ubat (1) mgtt (1) MH370 (1) minuman herba berpantang (1) minyak panas berpantang (1) MUET home tuition Selangor (1) MUET tips (1) MUET tuition Seri Kembangan (1) Myeongdong (1) najis bayi berdarah (1) Nuffnang (2) NUK (2) Nurofen (1) Nursery (2) Nursing Cover (1) Pa Ma (1) Pam Medela murah (1) Pasta ayam (1) pelik kenapa anak menangis bila hantar ke taska (1) pembedahan (2) Penapis udara murah. (1) Penapis udara rumah (1) pendapatan wahm (1) Pengalaman bercuti ke Vietnam (2) Pengalaman mengandung kembar (4) Pengalaman menghantar anak ke taska (1) Pengalaman menjaga anak demam selsema (2) Penjagaan anak (1) percutian pendek ke Perth (1) Persediaan baby (1) Persediaan berpantang (1) Persediaan menjadi WAHM (1) perut mengeras mengandung 25 minggu (1) playard kembar (1) playpen kembar (1) Playtex Malaysia (1) plentong (1) Pray for MH370 (1) promosi tiket mas okt 2013 (1) Puchong Perdana for sale (1) Puchong Terrace (1) Puting Avent murah (1) rawat anak selsema dengan bawang putih (2) rawat batuk di rumah (3) Rawat bayi batuk selsema (1) rawat bayi semulajadi (5) rawat bayi tanpa steroid (3) rawat bayi tanpa ubat (3) Rawatan bayi eczema (1) Rawatan bayi kembung perut (2) Renovate Rumah (4) Resepi ayam (1) resepi black pepper sos (1) resipi kari daging (1) resipi kari daging 30 minit (1) review blogger ke seoul (2) ruam lampin (2) ruam lampin pada testis bayi (1) rumah puchong untuk dijual (1) Rumah untuk dijual di Puchong (1) sample pad libresse (1) scan 3D dan 4D (1) scan 3D Selangor (1) scan 4D kandungan 6 bulan (1) scan 4D murah (1) scan 4D Seri Kembangan (1) Set bersalin (2) Shopping (1) Show and Tell (1) SPANX malaysia (1) stokin bersalin (1) stokin bersalin pembedahan (1) stokin panjang berpantang (1) stroller Combi Malaysia (1) Stroller Graco murah (1) stroller kembar (1) stroller payung murah (1) Stroller ringan murah (2) stroller the first years murah (1) Sultan Sulu (1) summer infant swaddleme murah (1) Susu Dutch Lady 123 (1) Susu Dutch Lady 456 (1) susu untuk bayi sembelit (1) Syabas (1) Teaching Children English at home (1) Tempah baju online (1) Tempat berbuka puasa best (1) tempat tidur anak kembar (3) Terrace house for sale in Puchong (1) TESL (1) The Royal Hotel Perth (1) tidurkan kembar (1) Tiket MAS ke Vietnam (2) tilam bayi (1) Tridine (1) Twin stroller (1) Ubat anak selsema dan batuk berpanjangan (1) Ubat untuk kanak-kanak (1) Ujian minum air gula (1) Universal Kids Academy Bandar Putra Permai (1) urutan asthma (1) urutan bayi batuk dan selsema (1) urutan resdung (1) Visit Seoul (2) WAHM berjaya (1) WAHM Malaysia (1) WAHM Vs CarM (1) WHI (2) Wide neck bottle vs standard neck bottle (1)