Saturday, 23 October 2010

Kesian anak aku takde kawan

Salam to all.

  • Hari ni my husb keja, so duduk jelah berdua dengan si kecik Azalea I kat umah. Kelam kabut jg dibuatnya sebab ade je benda yang dia nak usik when she's at home. Lega, bapaknya tak ade, kalau tak lagilah dia tunjuk terer.

  • Pagi lagi dia dah bangun bila tengok I buakak mata. Aduss! Nak pergi toilet pun payah macam ni kang ada yang kita 'membuang hajat' dia berdiri kat sebelah. Luckily dia tak ikut sebab I cepat-cepat onkan tv & buaka cita katun. My husb tengah mandi so, tinggallah dia sorang depan tv. Nasib dia tak takut & teruja dengan cita katun ape pun I tak ingat.

Selalunya kalau I hantar Azalea ke rumah pengasuh, adalah dia kawan lagi 2 orang. Ni sebab berdua je dengan I, banyaklah ragamnya. Asyik nak dokong aje.

I buka pintu & bagi dia main sendiri.
Ni, dia pelik pulak ada budak-budak laki main longkang.
Kesian, dia tengooook aje.

Dari elok-elok pakai selipar, ditanggalkannya.
Sekali-sekala main kotor. Biskut chipsmore pun dh bertaburan.

  • I ni banyak kerja nak dibuat sambil-sambil berblog ni. Selalunya pukul 10am Azalea dah tidur tapi dah lori "surat khabar lama" dok memekik kat luar, cubaan nak tidurkan dia pun 3x gagal!
Akhirnya puteriku tidur jua untuk 1st round di pagi Sabtu ni..

Bolehlah ibu sidai baju.Yeay!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...