Thursday, 28 October 2010

Kenal Cikgu Shida?? Tak kenal maka tak cinta,,






Salam to all,
Alkisahnya I tengah stress-stress marking paper students tercari-cari obat nak hilangkan kegeraman dengan paper students ni. Bega-bega punya bega YouTube ni I terjumpa lah video CkguShida. Before ni memang ada my friend yang bgtau beliau meluat dengan video CikguShida ni. I pun nak jugak tau, video jenama apa yang dipublished nya tu? Hebat betul, I yang jadi cikgu ni pun tak publish-publish jugak apa-apa video!

Apa persepsi I masa mula-mula tengok. Tak meluat tapi terkezut badak. Dalam dunia ni ada juga cikgu yang lebih (bukan gila ye) gila-gila dari I. Tapi tak payah lah I ceritakan I dulu gila-gila macamana. Cukuplah I buat entry ni untuk menghargai ke'daring'an & ke'sporting'an beliau.

Kesimpulannya, I suka video-video beliau. Memang I gelak tak ingat. I try not to laugh pun ketawa jugak-jugak. Nak diikutkan memang tak elok gelak banyak nanti hati mati. Tapi I tak buat-buat gelak. Disamping I gelak memang kuat,lah kan. Dengan gaya, mimik muka. Siap gelek. Pada I, beliau tak gedik. Tu bukan gedik namanya, tapi ronggeng. Macam I ronggeng muda-muda dulu.

Ok, ni serba sedikit profil beliau yang I tau.

Real Name: Roshida Binti Abd Aziz
D.O.B: 21st April, 1972,
Hometown: Kampung Tengah, Parit, Perak, Malaysia
Nicknames: Teacher Shida
Occupation : English Teacher (like me!)

I siap jadi facebook friend beliau. Nak add juga? Try finding her here. Tapi approval ikut beliaulah, kan nak approve ke tak. I nak diikutkan biasa-biasa aje video beliau nih. Bukan 18sx (lagi dosa tau lau 18sx) n bukan 18SG (takde ganas, mesra alam). Tapi 1 thing I nak ajak readers untuk cuba ketepikan segala JUDGEMENT padanya masa menonton. I tak bias dalam hal ni. Contohnya time marking paper students, I akan put all my emotion aside sebab sebagai cikgu, kita taulah perangai 1-1 student kita,kan. Tak nak bagi semua tu mempengaruhi I, I cuba anggap I tak kenal my students and mark their papers.

Macam tu,lah I buat masa menonton video Cikgu Shida. Buat apa nak kutuk-kutuk, lagipun I sendiri dah banyak dosa (T_T). So I layan aje masa tengok tu. Ingat, kita pun tak sempurna. Entah-entah kita lagi entah apa-apa dari beliau.
Lawak King!

I suka dengan Cikgu Shida ni sebab beliau 10 tahun lagi tua dari I tapi tak nampak pun 38 tahun. Cuma beliau still single. I doakan agar Cikgu Shida akan bertemu jodoh dengan lelaki beriman yang banyak membantu beliau.

100% all out support for Cikgu Shida!! Tengoklah video INI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...