Friday, 22 October 2010

Dialog student nak lecturer yang slim melim

Salam to all.

  • Terkejut juga I bila ada 1 ex-student ni bila I tanya macamana English 3 dia (I ajar dia English 2), susah tak? Because I memang tak ada experience mengajar English 3. Ikuti dialog ni:

  • I : Eh, how's ur English 3?
Students: Tak bestlah, madam.
  • I : Eh, kenapa pulak. I think menarik je sebab u kene organize an event. English 2 dulu assignments aje.
Student : Bukan subjek yang tak best. Tapi lecturernya.
  • I : Eh, u jangan mengade,laaa. Ur lecturer tu is better than me yang suka jerkah & marah u in class.
Student : Bukan, madam. Physical die, madam. Madam pahamlah,kan.
  • I : I tak paham. U cakaplah kenapa dengan physical dia? (dalam hati ni geram je ni rasa nak cili je mulut budak ni)
Student : Tak menarik,lah madam. Tak syok nak study.

  • Hah! Tengok tu, generasi pelajar kita zaman sekarang. Apa nak jadi tu. Kenapa pulak jad tanggungjawab lecturer nak bergaya cantik depan students yang mana 99% students adalah lelaki. Berdosa tu berhias di depan lelaki bukan muhrim!

  • Lagi 1, kalaulah disebabkan fizikal nak mantap baru nak belajar, alamatnya kami-kami dulu sebagai students ni, tak grad la jawabnya sebab lecturer kami dulu tak ade yang bergaya. Banyak lah cantik muka budak-budak ni nakkan lecturer macam artis baru boleh nak study.
Nak lecturer cantik macam ni, ke??

Hambikk! Eva Longoria terus!
Nak Beyonce pun boleeeh!
Dengan rambut karatnya dalam kelas memang kelasss lah!


Nak tambah ilmu ke nak tambah dosa?? Dibuatnya lecturer tu tak halalkan ilmu yang diajar kang haru!! Before exam ni pegi mintak maaf dengan lecturers yang u ade kutuk2!! Baru aman dunia...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...