Saturday, 18 September 2010

Agenda selepas Aidilfitri 2010

Salam kepada semua. Fuhh!Lega rasanya dah kembali semula ke rumah. I ingat bercuti lama-lama seronok sangat. Tapi, taklah seronok mana bila balik ke rumah dengan kain baju yang kena dibasuh sampai 3 bakul, cuci bekas-bekas makanan yang mak bekalkan dari kampung. Apa-apa pun, terima kasih sangat pada mak & keluarga mertua yang penat-penat memasak untuk my family yang singgah sekejap on the way dari my hometown ke rumah.

Hari ini kebetulan suami I masih cuti, I ambil kesempatan 'beraya' di Alamanda. Dari pukul 10.30am dah ada di sana. Kedai Reject Shop pun belum buka lagi. Aduhai, kalau bab berjalan ni, no 1. Lil' Alea pun bukan main suka dapat berjalan. Dari 1 outlet ke 1 outlet kami singgah. K Ngah I yang kerja di Saudi pun ikut sama, so apa lagi. Panjanglah langkah kami. Just pity husband I kene layan Alea yang semakin aktif & lincah ke sana ke mari.

Tujuan berjalan ke Alamanda, nak survey wall fan. Di Carrefour hanya ada 4 brand & yang paling murah pun cap Pensonic RM125. I rasa tak puas hatilah pulak. Hari tu macam nampak banyak je. Rupanya salah tengok. So, I told my husband, survey di kedai lainlah. Lalu sekejap kat rak VCD. Cari VCD Baby Einstein tak adalah, pulak. Tak berani nak main beli je VCD yang ada. Nak mintak pekerja Carrefour play the VCD, kang kene marah dengan husband sebab melencong. So I went to find him instead. Penat I tried calling him. Macam Chipsmore pulak dah hilang. I called & dia kata dah sampai rumah! Nak panik tapi tak jadi, rupanya dia ada behind me. Main cak-cak pulak dia ni. Suspense aje.

Niat di hati memang nak educate Alea sesungguh yang mungkin. My husband pernah kata nak order junior laptop untuk Alea. His friend bought it for RM65. Tapi I tak puas hati sebab I tak nampak with my own eyes. I serba salah nak beli piano yang pakai bateri or laptop. I pusing-pusing rak laptop, terjumpa laptop yang combine dengan piano. Surprisingly hanya RM85! Brand Asder. Mulanya nak beli brand Vtech di Jusco Equine, tapi harga RM169 rasa sayang pulak duit sebanyak itu nak membeli, kan. Bila dah beli, tak boleh berhenti senyum jadinya, I.

I ada 3 orang adik beradik & semuanya girls. Tak disangka pulak my 2nd sister ni adalah yang 1st to wear glasses. Rupanya dah lama matanya silau & rabun. Bila I tanya kenapa tak beli di Saudi, katanya mahal. Bila I tanya kenapa baru nak beli sekarang, jawabnya segan. Hairan juga I. Macam-macam my sister ni. Yang bagusnya, my sister ni tak memilih bila membeli. Even pilih frame, pun I main tunjuk aje & dia terus kata OK. Baru 1st time nak pakai glasses, I suggested her to buy student's package. RM188, murah & simple. Memang rezeki outlet Optik 88 hari ni. Nasib baik dia setuju. Memang different from my husband's taste. Puas pusing 2-3 kedai baru nak beli. Dunia dah lain sekarang. Lelaki lagi memilih dari perempuan (",).

Sampai di Equine, kami singgah di kedai elektrik opposite Jusco, sebaris dengan outlet Ayamas. Kedai yang sama I bought my Toshiba air-cond. Memang puas hati dapat beli wall fan RM130 brand Sharp pulak tu. 1 hal pulak, my husband tak ada drill. Aduhai, kenalah pinjam dari abg ipar di Puchong. Dah excited nak rasa angin wall fan, tak boleh pasang lagi. Menyesal pulak tak invest beli drill. Asyik ingat tak perlu aje. Tak apa, lah. Esok masih ada (T_T).

Sekarang, I pun dah penat. Esok hari terakhir I bercuti. I akan gunakan esok dengan sebaiknya! Jumpa lagi.

Wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...