Followers

My Nuffnang Ad

Saturday, 19 April 2014

Jalan-jalan survey barang baby

Salam to all,
Baru-baru ni my husb's brother pinjamkan keretanya. So my husb pun sj la try keta baru pusing2 Putrajaya.

Teringin plk nk survey barang baby mcm playard n double stroller di Alamanda. Yang ade pun brand Graco n The First Years. Terkezut tgk harga items yg diidamkan di Parkson Alamanda. Memang tidaklah nk berabis duit kat situ. Antara barang2 yang I perasan:

1. Graco Play n Pack playard. ><RM1180. Yang mn mmg I target nk bwk msuk Msia dgn price around RM750-850 saja. Banyak jg beza price tu.


2. The First Years bottles. Sebotol RM24.90. I pun xpernah order lg bottle ni  tp di US of course murah lg. 

3. Bubble Gum bottles. Sebotol RM24.90 juga.

Pengalaman berpantang secara pembedahan

Salam to all,

1. Opsite spray
2. Hair dryer
3. Teh Milkmaid
4. Serai wangi
5. Tungku moden
6. Set bersalin Nona Roguy
7. Barut strap
8. Vitamin

Friday, 18 April 2014

Mengandung kembar : Minggu ke 27

Salam to all,

Minggu ni dh minggu ke 27. Hasan Husin dlm perut ni pun pndai recognize suara ayahnya. Excited je twins ni bergerak bila dengar ayahnya bercakap. Ade chance yg twins ni pun ikut jejak kkk Aleanya jd anak ayah.

Minggu ni selera mkn pun bertambah tak macam minggu2 previously. Lega juga la. Maybe sbb my 2nd daughter plak kna chicken pox n I jd SAHM so selera mkn tu doubled. Penat jaga anak2 lah kata. Tp I larat basuh n sidai baju2 yg menimbun tu. Cumanya belum larat nk sit down n susun masuk drawers.

Dh masuk 27 weeks ni bru teringat my hospital bags tak ready lg. Bby bath xbasuh lg. Adoyai. Risau jg. Mcm I ni sambil lewa aje. Kebetulan my husb off weekends ni bolela I mengemas. Lg pun belum dpt gaji, idakla nk kemana2. Semangat pun tgh membara nk mengemas ni kan.

Hari ni 1 tgh hari I kerjakan fridge. Lega sgt bila tgh fridge lengang. Nnt bolehla I plan menu berpantang n pek siap2. Senang bila nk mkn defrost saje n bakar dlm oven cinonet I tu or rebus. Nampak tadi d Aeon umh I ikan tenggiri smpai RM46 sekilo. Baik beli ikan siakap bru RM20 sekilo bole suruh staf dia potong kecik2.

OK jom pg pd hasil reading hari ni:

From what I read dlm internet mcm babycenter.com etc, minggu 27 ni dah ada byk development. Antaranya:

Thursday, 17 April 2014

Bedung moden strap

Salam to all,
dah lama I nak update pasal bedung strap or swaddle ni. kebetulan I beli banyak from US. Banyak tu dlm 4 sets. Alkisahnya semua adalah warna pink. Kenapa warna pink and kenapa I beli sampai 4??!

Masa awal pregnancy tu my doctor kata most probably my babies adalah girls. Tengok punya tengok, belek punya belek, boys rupanya. Hasan n Husin,lah!

Jadinya I nak let golah US SwaddleMe brand Summer Infant yg berpuluh2 RM kat Malaysia n ada yg cecah RM115!!. Info pasal bedung strap ni ada I sertakan di bawah and I nk let go bedung strap baru ye, dlam plasticnya lagi pada RM40 pers et including postage. Kalau nk COD tu I let go dgn harga RM35 sahajalah.

Recommendation: baby tu seeloknya pakaikan dengan baju yg nipis kainnya barulah mommies wrap baby tu ye. Sbb fleece ni lembut dan xsetebal fleece lain tapi takut juga kalau baju tebal dibalut fleece kang ruam plak.

OK, boleh baca info nya di bawah:

Summer Infant® SwaddleMe® Fleece-Pink (Small/Medium)





Description

Wrap baby securely for a safer, better sleep.  Extra soft, adjustable wings provide a perfect snug fit even for wiggly babies. Secure design creates a cozy, womb-like feeling for baby and prevents the startle reflex that can wake up your infant. Designed with leading safe-sleep experts, SwaddleMe® is trusted by parents around the globe.

  • Fits Infants 7-14lbs/Soft fabric wings hug baby close and stay securely fastened and readjust as baby grows for a perfect fit
  • Leg pouch pops open for easy diaper changes no need to unwrap babys arms
  • Harness slit allows for use with most 5 point harness restraints
  • Number of Pieces: 1
  • Includes: Baby Blanket
  • Features: Swaddle Feature
  • Material: Cotton
  • Certifications: JPMA Certified
  • Care and Cleaning: Machine Wash
  • Dimensions: 29.5 " L x 20.5 " W
Kalau mommies berminat, boleh wasap me at 0193110844. TQ

OK, tu sj from me.
Wassalam.

Mengandung kembar : scan 4D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...