Followers

My Nuffnang Ad

Saturday, 26 July 2014

Berpuasa dalam pantang

Salam..
Arini 26/7 tingal arini n esok je bulan Ramadhan Al Mubarak. Alhamdulillah dapat juga I puasa arini.

My parets n my niece Ummairah pg2 dh pg Puchong Prima utk beli brg basah buat juadah di pg Aidilfitri. Best la plk kan. Yg tak bestnye I kna stay kat umh jg 4 askar kecik ni. Meragam pulak si Hassan ni pdhal dh poo poo n mnyusu. Last resort msul buaila jwpnye. Pg2 ni sedap sambung tdo ni.

Wednesday, 9 July 2014

Minyak panas semasa berpantang

Salam,

Dlm pantang ni mmg best rase bdn bila sapu minyak pns n krim halia lps mndi. Stakat ni I dh habiskan 2 botol 130ml dok sapu sana sini. Lega sungguh.

Bila tgk my tummy yg mngecut ni berbelak2 ade mcm2 warna, I pun decided utk bli ginger cream. At least the cream moisturizes my tummy. Dgn hrpn stretch marks ni fade la kan (harapan menggunung tinggi). 

Habis je minyak herbanika ala2 tinggal 1/10 bottle, I msukkan minyak TYT. Blh jd minyak utk my babies. Kot2la diorg sakit bdn pnt mnggeliat sepanjang hari. Lol.

Nk beli lg minyak herbanika ni syg plk duitnya. So I decided to buy minyak berubat herba. RM27 je sebotol 130ml. Beli at nr4u.com.my. masa pg collect kat d'synergy tu blh plk I beli 1 botol pg. Byr cash kat situ jelah kan.

Mnyk berubat herba ni berangin rasenyevwhile minyak herbanika ni pns. Same je effectnya pun. Xrugi beli myk berubat herba ni. Xmhl mcm minyak herbanika. Puas ati.

Dlm pantang pun pkai tiger balm putih.

Ok takat ni jela psl minyak sapuan masa berpantang kalini. Jumpe lg.

Wassalam.

Tuesday, 8 July 2014

Bersalin caesarean : UTI atau kencing kotor

Salam,
Sejak blk dr hosp mmg I agk seriau nk buang air kecil. Rasa yg dh diramal i.e  ngilu, pedih dan tak lawas dek kerana trauma tu. Masa bersalinkan my 2nd daughter Addina lg kna mcm ni. Siap extend smpai setahun.

So last Sunday I mntk my husb tlg hantarkan I ke Klinik Qistina Putra Permai. Klinik panel comp I..mmg I xpg klinik lain; ulg alik g klinik tu je ha.

Kebetulan dr yg locum hari Ahad ni Dr Nazahiah, my friend's uni senior. Kecik je dunia ni. So dia bg I mkn antibiotic yg kna complete course, panadol n Utix effervercent granules tu. Bab Utix tu yg liat. Rasa ni xbest. Nk yg best mmg 100 plus la jwpnye. Mls plk nk mnuang2.

Dh 3 hari mkn antibiotic ni adelah kurang sikit ngilu n pedih mase urinate klau x siap berkerut2 muka menahan sakit.

Thursday, 3 July 2014

Bersalin kembar: Caesar hari ke 14

Baru nk mkn pati haruan yg I beli dh lame. Beli di Watson brand Polleney, kebetulan ade sale. Beli 6 bottles free 1 bottle. Berbaloi juga.

Harini rase mcm seram sejuk n I rase ni sebab I nk kna nipple crack. Cepat2 I breakfast td n telan 2 bj Panadol. Dh 2nd time ni kna nipple crack tp xseriousla. I apply Earth Mama Angel Baby Bottom Balm instead of nipple butter sbb xdan nk beli dh terbersalin.

All this while kerja I mengadap twins n tv. My daughters 2 org tu plk flu n cough. Ayhnya dh bwk diorg pg klinik n bwk blk seplastik ubat sorg. Yg ssh hati ni Augmentin bdk2 ni xnk mkn plk. Stressnye.

Plannye arini nk ke klinik sbb I ade prob nk urinate. Adoii ngilu n pedih. Puas I spray dgn Earth Mama Angel Baby Mama Bottom Spray kat perineum tu, arini barula xde burning sensation bila urinate tu. Lega juga. Xlarat nk menahan pedih bila urinate dhla xnk spend lame2 dlm toilet sbb kita sdri tgh berpantang. 

Smlm plk I dpt sample Olay Regenerist Serum. Harini terus menenyeh muka yg dh lama diabaikan ni. Asyik sental minyak Herbanika NR kat bdn sj, muka ni nk juga dimanjakan. Dpt sample tube 10ml je pun. Klau ada SEBARANG perubahan positive, nk jg I beli bila dpt bonus Raya nnt 》》》dapat kerrr ??!! Lols.

Ok anda2 semua. Nmpknya mata pun dh layu ni. I nk zzZZZzz kjap dh my twins tdo ni. Jumpa lg ye.

Wassalam.

Wednesday, 2 July 2014

Bersalin kembar : Berpantang

Salam,
Harini ckup hari ke 13 berpantang. Badan pun makin bertenaga tak mcm last week i.e. the 1st 7 days. Harini jugak I try test naik tangga. Alhamdulillah. Berjaya naik tangga tanpa rasa sakit dgn jayanya.

Smlm I msk bubur daging letak rempah skit ala2 Bubur Lambuk Kg Baru gitu. Sedap hingga menjilat sudu. Kongsi jg dgn my 1st daughter, Azzalea. Mkn bertambah dia.

Sambil2 berehat I surf the net and jumpa byk blog pasal berpantang dgn vitamin i.e. Shaklee n etc. Ada yg set milk booster, slimming n byk lg. So I nk sharelah vit or supp yg I consume utk increase metabolism dgn hrpn cpt bkr calories(kononnyela).

Bole lyn pic kat bwh ni.. namenye Biotin. I beli masa di US last year. Xsangka plk beli ni utk digunakan during my confinement. Rezeki terpijak jgk ni. 


Berat sebelum bersalin 83.3kg n berat sekarang?? Jeng jeng jeng!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...