Thursday, 3 August 2017

Pengalaman Menjalani Pembedahan Laparoscopy

Salam & hi,

Bulan Julai 2017 diakhiri dengan Laparoscopic (Pelvic Adhesion and Tubal Ligation) Surgery.
Surgery pd 27 Julai by Doctor Raja Juhaidah di Columbia Asia Hospital Puchong. Setelah berbincang dgn my Gynae, Dr Raja Juhaidah, kami setuju dengan tarikh 27 Julai 2017 untuk pembedahan.



Kit admission dh dpt tapi x terus pg ward. Pg ke Day Ward for surgery preparation. Ambil ujian ECG dan darah juga. Masa nak daftar masuk, bayar RM300 deppsit, dh discharge nnt dpt semula.

Ada sofa 1 seater siap blh recline lg tp sebab xtau nk bgun mcmn, bangun2 sofa tu pun terbalik. Malu betul.

Ujian darah sebab sy ada Autoimmune.

Luka tebukan di bahagian atas kiri berdarah & apabila dipicit keluar darah ketul2. Surprisingly lepas keluar tu lega sangat sbb sebelum tu gatal juga sikit2. 

Lepas picit keluarkan darah pekat dan gelap tu, sy sapu sedikit Garlic Balm. Alhamdulillah luka kembali kering.

Memang ngeri masa ketulan darah keluar dari lubang luka. Darah merah gelap keluar bila dipicit. Memang rasa tak percaya sebab dok terpengaruh movie Alien. Kot yg kluar tu dr alien.

Merapek!!



Wednesday, 7 December 2016

Berhijrah ke Australia - Part 1

Salam & hi semua,

Entry kali ni adalah tentang my plan to migrate to Australia.  Ada a few issues yang I akan cover in this part dan juga parts akan datang contohnya jenis visa yang akan dipohon, kerja sambilan, bajet yang perlu diambil kira dan lain2.

Friday, 5 August 2016

WAHM : Perjalananku menjadi WAHM 2

Salam & hi,

Untuk menyiapkan diri menjadi WAHM, I enrolled dlm Online Business Class.


Monday, 9 May 2016

WAHM : Perjalananku menjadi WAHM

Salam n hi,
Baru2 ni buat kira2, I need to have RM48,000 in the bank utk pay the bills for a year sebelum ambil keputusan utk jd WAHM.
*fuhhhhhhhh!!!*
Memang nmpk mustahil, tapi nk seribu daya, kan. So, I knalah study n buat research dgn lebih mendalam untuk jd lebih bersedia. Tak boleh main hentam keromo sj.
Ada yg kata, niat tu kn betul2 maknanya tak bolehla nk jd WAHM sebab malas nk drive. Nanti tak ada keberkatan di situ.
Hmm...
I am still learning. Kena buat Meal Plan sungguh2 supaya nnt takdela duit mengalir keluar sbb mkn luar mcm sekarang.
Fuh.. fuhh lg..
Ok, let me finish my reading dulu ye. Nanti dh prepared everything, I will share with you. Sekarang ni pun kena focus pada my side income Mama Homemade Balms & Blends ni.
Anda boleh la view balm n minyak di sini ye

http://mamahomemadebalm.blogspot.my/?m=1

Tqvvm. Jumpa lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...