Please CLICK on the Ad

Followers

Thursday, 18 December 2014

Merawat bayi tanpa ubat

Salam,
Lately my twins asyik kena selsema & batuk. Kesian rasenye nampak babies yg kecik tu terbatuk2. Bergegar 1 badan yg montok tu.








Friday, 12 December 2014

Tips tidurkan bayi kembar

Salam to all,

Lately agak stressful sebab I dah jadi macam zombie asyik terbangun tengah malam melayan my twin babies aka Hassan & Hussayn. Sungguh mencabar bila bangun I jadi sakit badan and extremely sleepy.



Alhamdulillah found this video and I'm sharing this hoping that others will benefit from it. I pun baru nak cuba tidurkan the twins dlm bilik tapi the biggest problem is that I have to clean pthe bedroom dulu. Agak dusty bilik tu sebab I asyik tidur kat bawah depan tv.



OK, enjoy the video and please comment as I nak tau how effective the tips are.








Tuesday, 9 December 2014

Rambut gugur? Biotin kan ada..

Salam n hi,
Baru2 ni my twins memang hebat menyembur air liur n seperti dijangka memang lah hebat rambut I gugur. Kebetulan last year I went to US, belilah supplement Biotin ni. Tapinya I xbelilah Biotin yg mahal harganya. Sekadar yang mampu milik shj.

After consuming 60 tablets (abis sebotol) of 1000mcg, I rasa rambut i banyak gugur tapi tak terasa plak my hair menipis. Rupanya masa I selak my front hair tu banyaak je rambut pendek2 yang baru tumbuh. Alhamdulillah. Lega I. Takdelah nanti nampak kulit kepala ala2 landasan LRT rupenya. OK, layan pics dulu:

Biotin atas ni kuat sikitlah 5000 mcg, lebih kurang USD11. Yang ni tengah consume menghabiskan stok yang ada. I suka sebab Biotin ni bukanlah magic macam sesetengah product yg claim 1001 benefits tu, tapi Alhamdulillah it works for me. Kalau ada yg nak mencuba, memang I highly recommend. Kat farmasi ada kot, stok pada I akan arrive Insyaallah by next week.

OK, selamat menjaga baby buat mommies semua. Jangan korbankan mahkota anda dengan alasan menjaga baby. Kita kena cantik untuk suami and diri sendiri.

Sunday, 7 December 2014

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...